Mourinho kakvog niste vidjeli: Umjesto u autobus, otišao je žestoko vrijeđati sudije

Pale su teške riječi

Mourinho kakvog niste vidjeli: Umjesto u autobus, otišao je žestoko vrijeđati sudije

S. Mlaćo
Sevilla je sinoć stigla u finalu protiv Rome do trofeja Evropske lige.

Odlučivali su jedanaesterci, te Jose Mourinho na kraju nije imao razloga za sreću.  Bio je veoma ljut i to na glavnog sudiju Anthonyja Taylora.

Portugalca su snimili poslije meča ispred autobusa, kada je vrijeđao sudije.

“Je*ena sramota. Svaka ti čast, sramoto“, govorio je Mourinho koji se nije mogao kontrolisati.

U rukama je držao telefon, a svi su gledali u čudu ono što radi. Na kraju se ipak smirio i otišao u autobus svog kluba, a gotovo sigurno je da ga očekuje kazna za ovakvo ponašanje.

Oglasi

"Igrači su dali sve od sebe. Bili su i fizički i psihički iscrpljeni. Rezultat je nepravedan, o nekim stvarima ne treba pričati. Hvala mojim igračima, ovdje večeras sjedim ponosan", rekao je Mourinho na početku press konferencije poslije meča.

Novinare je zanimalo zašto rezultat nije pravedan?

"Pa sudija je izgleda bio Španac, Lamela je trebao dobiti žuti karton. Nije mu dao crveni, onda ti dođe taj igrač i zabije penal."

Portugalac je govorio i o budućnosti na klupi Rome.

"Ne znam ostajem li. Ozbiljan sam čovjek da bih nekoga zavlačio. Čim bude prvi kontakt sa nekim klubom, ljudi u Romi će prvi saznati, kao što sam i rekao kad su bile priče oko selektorske pozicije u reprezentaciji Portugala."

Neki igrači Rome nisu mogli sakriti emocije, Mourinho ističe da mu je bilo teško to gledati.

"Teško je to bilo gledati, ali neko plače, neko drži u sebi, svi smo se borili za ovaj dres. O nepravednim stvarima ćemo još pričati kad dođemo kući.", dodao je temperamentni Portugalac.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Mourinho ima još godinu dana ugovora, a šta će na sve reći čelnici Rome ostaje da se vidi.

Sve više se spominje da će sjesti na klupu PSG-a.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

barcaforever
Za njega bi najbolje bilo da on postane sudija Pa da vidimo baš kako bi on to sudio utakmice, na svakoj utakmici ko o čemu, Murinjo o sudijama, a o fudbalu da ne pričam, totalni antifudbal, ubio je žar u fudbalu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi