Nakon penala i poraza Rome, Mourinho je napravio samo jedan potez

Portugalac izgubio prvo evropsko finale kao trener

Nakon penala i poraza Rome, Mourinho je napravio samo jedan potez

H. Zilić

Sevilla je po sedmi put osvojila Evropa ligu, odnosno bivši Kup UEFA. U finalu odigranom u Budimpešti nakon boljeg izvođenja penala savladali su Romu.

Ovo je bila jedna od najdužih utakmica u historiji evropskog klupskog fudbala. Trajala je tri sata i 15 minuta.

Regularni dio pa produžeci i onda penali, a u produžecima se igralo čak do 135 minute.

Poraz Rome je značio i prvi poraz Jose Mourinha u finalnim utakmicama evropskih takmičenja. Tako se Portugalac nije osamostalio na vrhu kao jedini trener sa šest evropskih trofeja.

Montiel je iz ponovljenog penala donio radost igračima i navijačima Seville, dok su igrači Rome sjedili na travnjaku, neki su i plakali, ali potez Mourinha je ipak glavna tema.

Po završetku penal serije Mourinho je napravio samo jedan potez, okrenuo se i odmah otišao u tunel i svlačionicu.

Oglasi

Kamere su snimile kako Portugalac odlazi u tunel i sigurno da mu je bilo teško u tim trenucima.

Sevilla će tako naredne sezone igrati u Ligi prvaka, a Romu ćemo gledati u Evropa ligi ili Konferencijskoj ligi zavisi kako završi posljednje kolo Serie A koje se igra za vikend.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Mourinho je i tokom utakmice imao dosta aktivan nastup, a treba napomenuti da je sportski čestitao stručnom štabu Seville prije press konferencije u tunelu stadiona u Budimpešti.

Duga, na kraju teška noć za Mourinha i Romu, koji tako nisu vezali dva evropska trofeja, obzirom da su prošle godine osvojili premijerno izdanje Konferencijske lige.

Top Komentari

Mel_Glupson
Smrad najveci... trenirao sve ušljave ekipe real,mančo,chelsea totenhem inter .. specijalista u promasajima
0 0
Mel_Glupson
Smrad najveci... trenirao sve ušljave ekipe real,mančo,chelsea totenhem inter .. specijalista u promasajima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti