Jose Mourinho zna zašto se Tottenham muči ove sezone u Premier ligi
Mourinho smatra da Spursi imaju nekoliko nezadovoljnih igrača koji bi mogli narušiti atmosferu u svlačionici

Portugalac je dao svoje mišljenje

Jose Mourinho zna zašto se Tottenham muči ove sezone u Premier ligi

S. Pašalić

Tottenham danas igra utakmicu 4. kola na gostovanju kod Arsenala u okviru Premier lige.

Spursi nisu dobro ušli u sezonu s obzirom da nakon tri kola imaju četiri boda, a u prošlom kolu su na svom terenu iznenađujuće poraženi od Newcastlea.

Ekipa Mauricija Pochettina je prošle sezone igrala sjajno i stigla je i do finala Lige prvaka, a u Premier ligi je završila na 4. mjestu te su mnogi navijači ovog kluba mislili da će ova sezona biti još i bolja u Premier ligi, ali su doživjeli razočarenje na startu.

Bivši menadžer Manchester Uniteda, Jose Mourinho, smatra da je to posljedica dešavanja u svlačinici i da neriješena situacija oko Christiana Eriksena i Jana Vertonghena je možda poremetila atmosferu.

"Mislim da su u posljednjem dijelu prošle sezone znali da se nemaju šanse boriti za titulu, a u isto vrijeme nisu osjećali veliki pritisak zato što će Manchester United i Chelsea ići ispred njih", rekao je Portugalac za Sky Sports.

"Imali su četvrtu poziciju manje ili više pod kontrolom i Liga prvaka im je postala više od snova, tako da je možda malo uzela fokus iz Premier lige."

"Ali možda ove sezone oni nemaju tu hemiju. Ne znam jesam li u pravu ili nisam, ali uvijek sam smatrao da dok Spursi nisu puno kupovali rade nešto važnije, a to je da zadrže sve dobre igrače koje imaju."

"Uvjerili su igrače da ostanu i ostanu sretni - to je moj osjećaj. Uspjeli su dati nove ugovore Harryu Kaneu i drugima i činilo se da igrači rado pripadaju tom projektu, tom klubu, tom snu."

"Možda sada, osjećaj koji imam - šta se događa s Christianom Eriksenom, Janom Vertonghenom i šta se dogodilo krajem prošle sezone s Tobyjem Alderweireldom - možda neki momci nisu toliko sretni što ostaju."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Možda razmišljaju o većim stvarima - pogledajte Kylea Walkera koji osvaja trofeje. Možda u ovom trenutku tim nije toliko fokusiran na hemiju."

"Izgleda da je odnos s Mauriciom Pochettinom sretan, imaju nevjerovatan stadion, opet nogomet u Ligi prvaka, ali možda neki od momaka žele nešto drugačije. Čak i u savršenom klubu, ako jedan igrač nije zadovoljan, to može učiniti da izgubite fokus. ", zaključio je Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti