Strah u očima sutkinje vidio je cijeli svijet, burna reakcija selektora Nigerije ledi krv u žilama

Samo je pokušala da ga smiri

Strah u očima sutkinje vidio je cijeli svijet, burna reakcija selektora Nigerije ledi krv u žilama

E. Čaušević

Nigerija i Obala Slonovače trenutno igraju veliko finale Afričkog kupa nacija, a prvo poluvrijeme meča protiv gola Ekonga za vodstvo Nigerije obilježio je i selektor te reprezentacije ispadom na četvrtu sutkinju večerašnjeg meča.

Veliko finale Afričkog kupa nacija igra se na olimpijskom stadionu Alassane Quattara u Abidjanu i iako Obala Slonovače igra pred svojim navijačima nakon prvih 45 minuta Nigerija vodi sa 1:0.

Nigerijci su do prednosti stigli u 38. minuti utakmice kada je nakon kornera u kaznenom prostoru Obale Slonovače najviši bio Ekong koji je glavom postigao sjajan pogodak za 1:0.

Međutim, prvo poluvrijeme velikog finala obilježio je selektor Nigerije, Jose Peseiro, zbog svoje reakcije u 28. minuti kada je zasluženo dobio žuti karton.

Peseiro je konstantno bio nezadovoljan sudijskim odlukama u prvih pola sata utakmice, ali je potom u potpunosti pretjerao kada je četvrta sutkinja došla do njega da mu pokaže da se smiri i kontroliše.

Oglasi

Portugalski stručnjak je potom u potpunosti izgubio živce i sramotno reagovao ispred sutkinje koja je pokušavala da ga smiri nakon čega je dobio žuti karton.

Međutim, selektor Nigerije dobio je žestoke kritike na društvenim mrežama navijača koji su u potpunosti zatečeni njegovim ponašanjem pred sutkinjom.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1756777972902879627[/twitter]

Mnogi od njih poručili su da su u prvi mah se zabrinuli da bi moglo doći i do fizičkog kontakta zbog pretjerane reakcije selektora Nigerije, ali na svu sreći to se nije desilo.

Peseiro se nakon toga uspio smiriti jer su reagovali i njegovi pomoćnici koji su vidjeli da tako ne smije da se ponaša, te su mu objasnili da bi mogao zbog toga dobiti i crveni karton što bi za njegov tim bio veliki udarac.

Top Komentari

HBSC
Sada se ocukuje reakcija Feministkinja i organizacije koja se bori za ljudska prava zena. Sasvim normalna i vec mnogo puta vidjena reakcija u nogometu/fudbalu. Zenama nije mjesto u nogometu/fudbalu!!!
2 0
HBSC
Da ti nisi jedan od onih koji "nose suknju " kod kuce. Vidis da su od sporta napravili komediju,zene sude,nose se trake u duginim bojama,u srcu Europe imena i prezimena igraca pisu na kineskom itd
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi