Kinezi ne praštaju - Vlasti ove zemlje zbog Messija otkazale prijateljsku utakmicu Argentine
FOTO: EPA

Trebala biti odigrana utakmica u Kini

Kinezi ne praštaju - Vlasti ove zemlje zbog Messija otkazale prijateljsku utakmicu Argentine

E. Oštraković

Prijateljska utakmica koju su trebale odigrati reprezentaciej Argentine i Nigerije je otkazana. Glavni razlog je bijes navijača na Lea Messija koji nije mogao igrati prijateljsku utakmicu za Inter Miami prošle sedmice.

Organizatori prijateljske utakmice između Inter Miamia i Hong Konga u kojoj je trebao nastupiti i Leo Messi, ali nije igrao zbog navodne povrede vratit će 50% novca koji su platili za ulaznice.

Sve to je posljedica velikih kritika koje su dobili od navijača koji su na utakmicu stigli kako bi gledali Messija na djelu, a na kraju su ljuti i razočarani napustili stadion.

Nisu navijači imali razumjevanja za Messija i vlasnika Inter Miamija Davida Beckhama i uputili su obojici velike zvižduke, kao i salve uvreda.

Nije dugo trebalo da se sve pretvori u politiku, te su iz Kine počele tvrdnje da Messi nije igrao iz političkih razloga i da su to stvari na koje nisu mogli uticati.

Oglasi

Sada je sve otišlo korak dalje a upravo zbog toga što Messi nije igrao na ovoj prijateljskoj utakmici. Naime, Kina je odlučila da otkaže prijateljsku utakmicu koju su na njihovom tlu u Hangzhou trebali odigrati Argentina i Nigerija.

"Kao komercijalni događaj kompanija i Fudbalski savez Argentine dogovorili su da će ove godine u martu u Hangzhou biti odigrana prijateljska utakmica između ove zemlje i Nigerije", ranije su potvrdili iz Kine.

Ipak, nakon svih dešavanja sa Leom Messijem sada je stigla novua poruka od vlasti iz ove zemlje.

"Obzirom na novu situaciju i na sve što se desilo u proteklom periodu, smatramo da nema uslova da se odigra utakmica. Zbog toga smo odlučili da je otkažemo", kažu iz Kine.

Još uvijek nije jasno šta će biti sa drugom prijateljskom utakmicom koju Argentina ima zakazanu u Kini, te se čeka zvaničan stav iz ove zemlje.

Oglasi

Messi nije igrao u Hong Kongu, a jest u Japanu

Inter je turneju po Aziji počeo u Saudijskoj Arabiji gdje su Messi i društvo igrali prijateljske utakmice protiv Al Hilala i Al Nassra, a zatim su otišli u Hong Kong.

U tom gradu ekipa Intera odigrala je utakmicu protiv ekipe Hong Konga sačinjenu od najboljih igrača lige koja se tamo igra. Stadion je bio pun, ali od oduševljenja sve je preraslo u bijes navijača kada su shvatili da Messi neće igrati.

Većina njih došla je na stadion da na sceni vidi upravo Argentinca, ali na kraju Messi uopšte nije ulazio u igru, te su iz Intera saopštili da je imao problema s povredom i da nisu željeli ništa rizikovati.

Međutim, tu ne bi bilo ništa sporno da samo nekoliko dana kasnije Messi nije igrao u Tokiju na meču Vissel Kobea i Intera. Taj detalj izazvao je dodatni bijes kineskih navijača koji su žestoko kritikovali Messija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi