Nezapamćen baksuz i nikakav navijač: Hladno je pocijepao ulaznicu i propustio je veliko čudo
Nevjerovatnu stvar napravio je 'navijač' tima iz Sheffielda

Josh se grdno prevario

Nezapamćen baksuz i nikakav navijač: Hladno je pocijepao ulaznicu i propustio je veliko čudo

Midhat Šljivak

Sheffield Wednesday napravio je jučer jedan od najvećih preokreta u historiji engleskog fudbala. Ovaj klub uspio je nadoknaditi četiri pogotka minusa iz prve utakmice kod Peterborougha i nakon penala je prošao u finale doigravanja za plasman u Championship. Ipak, priča dana je 'navijač' ovog kluba Josh Jackson koji je pocijepao ulaznicu za uzvrat i sada mu se svijet smije.

Navijač Sheffield Wednesdaya Josh Jackson bio je izuzetno razočaran činjenicom da je njegov tim u prvom polufinalnom duelu za plasman u Championship poražen od Peterborougha s visokih 4:0.

Wednesday je odigrao očajan meč. Otišli su kući s četiri gola u mreži i Josh nije vjerovao da njegov tim može napraviti veliki podvig i na kraju ostvariti plasman u finale doigravanja.

On je odlučio pocijepati ulaznice za revanš. To je snimio i javno je objavio na društvenim mrežama i na kraju je propustio jednu od najvećih utakmica u historiji svog kluba.

Sheffield je napravio čudesan preokret. Nakon 90 minuta igre bilo je 4:0, a nakon produžetka bilo je 5:1, pa se putnik u finale na Wembley odlučio penalima.

Oglasi

Domaći su s 11 metara bili perfektni. Pogodili su svih pet penala, Butler je promašio kod gostiju i na kraju s 5:3 nakon penala Wednesday ide u finale i borit će se protiv Barnsleya ili Boltona (1:1) za plasman u Championship.

Josh je na kraju postao predmet ismijavanja. Sigurno je da se i on nakon svega hvata za glavu, ali ko je očekivao da će se desiti ovakav preokret.

"Nisi vjerovao dovoljno. Nikad ne otpisuj tim za koji navijaš bez obzira na sve", samo je jedan u nizu komentara kojeg je ovaj nesretnik dobio na društvenim mrežama.

Mnogo je onih koji smatraju da Josh više ne bi trebao dolaziti na utakmice voljenog tima i da je ovim potezom pokazao da nije ni slovo N od navijača.

Wednesday sada čeka pobjednika duela Barnsleya i Boltona, a finale je na rasporedu 29. maja.

Ovaj klub je posljednje dvije sezone član trećeg ranga engleskog fudbala (League One), uglavnom su vrijeme provodili u Championshipu, a posljednji nastup u Premier ligi imali su u sezoni 1999/2000.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi