Tuchelov težak dan završio skupom večerom, društvo mu pravio slavni Bosanac

Vratile se uspomene

Tuchelov težak dan završio skupom večerom, društvo mu pravio slavni Bosanac

Edmir Škorić

Thomas Tuchel je nedavno saznao da od ljeta neće voditi Bayern. On i njemački gigant dogovorili su se da raskinu saradnju na kraju sezone, pa Bavarcima ostaje da pronađu njegovog nasljednika.

Tuchelov Bayern ima osam bodova zaostatka za liderom Bayer Leverkusenom u prvenstvu Njemačke, ispao je ranije iz Kupa, izgubio meč Superkupa Njemačke, a u Ligi prvaka je poražen od Lazija u prvom meču osmine finala s 1:0.

U Bayernu su odlučili zadržati Tuchela do kraja sezone, ali su uveliko u potrazi za novim trenerom. Kandidata ima, pregovorat će se narednih sedmica, ali teško je reći kome će pripasti čast da vodi jednu od najvećih ekipa na svijetu.

Tuchel je u Bayern došao u martu 2023. godine, naslijedivši tada Juliana Nagelsmanna. Ključan je bio poziv tadašnjeg sportskog direktora Hasana Salihamidžića.

"Šta želiš?", upitao je Tuchel kada ga je nazvao nekadašnji bh. reprezentativac. Salihamidžić je odgovorio: "Ako ti se ne da, onda spusti slupšalicu!".

Oglasi

Dva mjeseca nakon što je potpisao Tuchel, Salihamidžić je dobio otkaz u samom finišu sezone. Kratka, obostrano nezadovoljavajuća veza između Tuchela i rekordnih prvaka prekinuta je prošle srijede.

Sport Bild piše da se Tuchel nakon napornog dana, kada je saznao da na ljeto napušta klub, te večeri našao u otmjenom i skupom francuskom restoranu "Chez Fritz" u Bogenhausenu. Tada mu se za stolom pridružio Salihamidžić, a bio je s njima i Christoph Freund, sadašnji sportski direktor Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tuchel i Salihamidžić ostali su u jakom dobrim odnosima, toliko da je bivši trener Borussije Dortmund, PSG-a i Chelseaja želio tu noć provesti i sa popularnim Brazzom, uz naravno porodicu i prijatelje.

Salihamidžić je odavno bez angažmana, a ubrzo će bez posla ostati i sam Tuchel, iako će on vjerovatno bez problema pronaći novog poslodavca.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Sta je naručio hasan .?? Škembiče pojeo tigar sa jablanice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi