Zbog ovog poteza Džeko oduševio Hajdukovce, a oni uzvratili: "Perišić, Livaja, Džeko, vrime je"
Džeko sjajno igra u Turskoj, a gdje bi mogao završiti karijeru, ne zna niko

Ponovo pokazao da je veliki humanista

Zbog ovog poteza Džeko oduševio Hajdukovce, a oni uzvratili: "Perišić, Livaja, Džeko, vrime je"

Samir Mlaćo

I dok se u Turskoj i dalje priča o navodnom sukobu sa trenerom Fenera, Edin Džeko pomjera granice humanosti.

Džeko je poznat kao veliki humanitarac, podržao je 'milion' akcija i to i dalje svakodnevno radi. Sada je stigao i do Hrvatske na ovaj način, te oduševio navijače Hajduka.

Hajdukovci su u velikoj euforiji, sutra ih očekuje meč sa Rijekom na prepunom Poljudu, a već odavno prizivaju i Džeku da dođe i jednu sezonu odigra na Poljudu.

Edin se sada uključio u akciju za jednog maloljetnika iz Koprivnice koji je bio meta navijača Dinama u školi. Naime, trojica su natjerali mladića sa autizmom da govori kako navija za Dinamo, te da je Dinamo najbolji klub.

Sve se brzo proširilo na društvenim mrežama, a navijači Hajduka, te svi normalni ljudi bili su razočarani. Pokrenute su brojne akcije kako bi se izmamio bar mali osmijeh na licu mladića, a on i njegova porodica dobili su i vrijednu finansijsku pomoć.

Oglasi

Stigao je i dres Marka Livaje, a zatim se pojavio i crtež jednog mladog umjetnika sa likom Edina Džeke koji je završio na aukciji.

Džeko se brzo javio u komentar i napisao.

"500 eura od mene", a navijači Hajduka su mu prvo čestitali zbog ovog prije svega ljudskog poteza, a zatim ga opet pozvali da dođe u Split i obuče dres Hajduka.

Treba istaći da to neće biti najveća ponuda s obzirom da se javio i jedan pratilac te ponudio 600 eura.

Oglasi

Navijači Hajduka su u komentarima pisali jasne poruke Džeki, uz onu popularnu "vrime je", kojom je stigao nedavno i Ivan Perišić iz Tottenhama.

"Velik si Edine", "Perišić, Džeko, Livaja"..., neki su od komentara navijača Hajduka.

O mogućem dolasku Džeke u Hajduk govorio je nedavno i njegov veliki prijatelj Senijad Ibričić, inače sportski direktor FK Sarajevo. Ibričić je tada kazao da je nerealno očekivati igrače kao Perišića i Džeku sada u Hajduku, ali da je to moguće u budućnosti. Situacija se brzo promijenila, Perišić je stigao, dok Džeko ima sjajan ugovor u Fenerbahčeu.

"On je isto vidio kakav je to klub, sve mu se svidjelo pa je normalno da je bila takva priča. U dosta navrata dok sam igrao u Splitu dolazio je na utakmice. Poslije smo išli i na ljetovanja. Ništa nije nemoguće, evo vidite da dolaze momci poput Kalinića i Livaje", rekao je Ibričić.

"Teško je sad očekivati Džeku ili Ivana Perišića koji su još na vrhunskom nivou, ali daj Bože da ih sve jednom vidimo u dresu Hajduka. Što se mog kuma tiče, mislim da ta šansa postoji", dodao je sada već bivši veznjak.

I sam Ibričić je mnogo poštovan kod navijača Hajduka i uvijek ga se sjete sa zadovoljstvom i osmijehom na licu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Klk je zgrozenih familija na svijetu jbt.. strasno maltretiranje -.- morao reci da je dinamo najbolji klub na svijetu, smijesno jbt.. djecije price
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi