Josip Brekalo ima fenomenalne ponude
Foto - EPA

Mladi hrvatski fudbaler

Josip Brekalo ima fenomenalne ponude

M. Šljivak

Hrvatski fudbaler Josip Brekalo (22) na stolu ima zaista fenomenalne ponude za nastavak karijere.

Ovaj 22-godišnji fudbaler Wolfsburga je odličnim igrama u Bundesligi privukao veliku pažnju na sebe i mnogi timovi bi ga rado vidjeli u svojim redovima.

Engleski Daily Express tvrdi da ga u svojim redovima žele vidjeti dva tima iz Premier lige, a to su Everton i Leeds.

Ipak, engleske ekipe neće lako doći do Brekala. Mladog ofanzivca navodno prate još Napoli, te minhenski Bayern i rado bi ga vidjeli u svojim redovima.

Brekalo će, ako se odluči na odlazak iz Wolfsburga, sigurno imati slatke muke kada je izbor novog kluba u pitanju.

Josip Brekalo je dijete zagrebačkog Dinama. Igrao je za mlade selekcije ovog kluba, a u Wolfsburg je otišao sa 17 godina za cifru od 10 miliona eura.

Ovaj tim ga je slao na posudbu u Stuttgart, gdje se također dobro pokazao, a ove sezone igra jako dobro za Vukove koji se bore za plasman u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mladi fudbaler je odigrao 28 utakmica u Bundesligi i ostvario je učinak od sedam golova i tri asistencije.

Brekalo je za reprezentaciju Hrvatske nastupio 22 puta i zabio je četiri gola. Naravno, prošao je sve omladinske selekcije Vatrenih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi