Džeko i Grafite su bili tandem koji će se teško ponoviti: O nestvarnim golovima se i danas priča

Zajedno postigli čak 54 gola u sezoni

Džeko i Grafite su bili tandem koji će se teško ponoviti: O nestvarnim golovima se i danas priča

E. Čaušević

Wolfsburg je prije 12 godina bio najveća senzacija u Evropi jer je uspio postati prvak Njemačke.

Vukovi su odigrali nestvarnu sezonu u kojoj su u drugom dijelu totalno dominirali i na kraju su uspjeli da iza sebe ostave veliki Bayern i dođu do nestvarnog osvajanja trofeja Bundeslige.

Wolfsburg je tada imao nevjerovatnu ekipu koju su predvodili Edin Džeko, Grafite i Zvjezdan Misimović. Ovaj trojac je tada sigurno odigrao najbolju sezonu u svojim karijerama, te su totalno dominirali u Njemačkoj.

Misimović je oborio rekord u asistencijama jer ih je te sezone imao čak 20 u Bundesligi što je bio novi rekord tada. No, glavna priča bio je nevjerovatni tandem Grafite - Džeko.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Brazilac je tada bio prvi strijelac lige sa 28 golova, a Džeko je odmah bio iza njega s dva gola manje. Grafite i Džeko su zajedno postigli čak 54 gola što je rekord u Ligama petice koji još uvijek nije srušen i kako stvari stoje teško da će neki drugi tandem uspjeti da nadmaši ovaj dvojac iz Wolfsburga.

Od osvajanja titule prošlo je skoro 12 godina, a sigurno da je odlično vrijeme da se prisjetimo nekih od najboljih golova iz te sezone koje su postigli Džeko i Grafite.

Top Komentari

ado700
Messi i Suarez su prije dvije sezone dali 57, prije tri 59, prije cetiri 66, prije pet 66, prije sest Messi i Neymar 65 itd. Ima ih jos sigurno.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi