"Na teren sam došao iz kafane umoran od svega - Sada ponovo živim"
Depresija i psihički problemi obilježili su kraj karijere u italijanskoj Seriji A za 34-godišnjeg Josipa Iličića (Foto: NK Maribor)

"Na teren sam došao iz kafane umoran od svega - Sada ponovo živim"

M. Šljivak

Čovjek koji je zbog privatnih problema često bio u medijima u proteklih godinu dana, Slovenac Josip Iličić (34), konačno je našao mir i to u svom Mariboru gdje se vratio u fudbalski život.

Josip Iličić imao je ogromnih psihičkih problema. Razmišljao je o napuštanju fudbala, depresija ga je uništavala, ali uspio je sve pregurati.

Spas je našao u Mariboru. Odlučio se vratiti kući, ušao je u formu i tvrdi da je sretan kao nekad dok je rešetao mreže u italijanskoj Seriji A

"Lijepo je uvijek kad se čovjek vrati kući. Došao sam ovdje barem kratko kako bih 'pronašao sebe'. Bio sam umoran od fudbala igrajući svaka tri dana. To me je činilo umornim i nakon svega kroz što sam prošao, trebalo mi je vremena da 'dođem sebi' i da se ponovo vidim kao fudbalera", počeo je priču Josip Iličić i nastavlja:

"U Italiji više nije išlo. Možda sam napravio neke pogrešne odluke, ali one su me dovele nazad kući i sad uživam u fudbalu. Radim ono što volim i nikad se nisam osjećao bolje", otkriva Iličić.

Oglasi

Iličić je imao zaista teške trenutke. Pokušao je naći spas i u kafani i nije razmišljao o fudbalu.

"Uvijek govorim iskreno. Cilj mi je sve učiniti boljim i pokušao sam donijeti pobjednički mentalitet u klub", rekao je Iličić i zatim otkriva šta mu se dešavalo u najtežim životnim trenucima.

"Doslovno sam na teren došao iz kafane. Nisam trenirao, bio je to jako težak period. Srećom, nije bilo nikakvih težih povreda. Sada sam u pravoj formi, treniram svaki dan, a kad više ne budem mogao, završit ću karijeru", poručio je Iličić.

Legendarni 34-godišnji Slovenac je u dresu Maribora odigrao pet utakmica i upisao je gol i asistenciju. Ipak, sigurno je da će u ostatku sezone biti na pravom nivou te da će stići još dosta pogodaka i dodavanja.

Iličić je rođen u Prijedoru. Kao jednogodišnjak je otišao u Sloveniju, a profesionalnu fudbalsku karijeru je počeo u ekipi Bonfika.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Potom je igrao za Interblock i Maribor odakle je 2010. godine otišao u Italiji. Prvi tim mu je bio Palermo, a zatim je četiri godine proveo u Fiorentini.

Eksploziju je doživio u dresu Atalante. Postao je legenda tima iz Bergama za kojeg je u 173 utakmice postigao 60 pogodaka.

Top Komentari

nakopitam
I nasi reprezentativci uvjek na teren dolaze iz kafane
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi