Povratak iz snova za Josipa Iličića: Za 15 minuta uradio više nego neki za pet utakmica

Briljirao na terenu

Povratak iz snova za Josipa Iličića: Za 15 minuta uradio više nego neki za pet utakmica

E. Škorić

Nakon dugih 12 godina i dva mjeseca Josip Iličić napokon se vratio u slovenski klupski nogomet, pa je danas debitovao u ekipi Maribora. Izborio je penal i postigao gol u pobjedi na Murom.

Iličić je sve iznenadio ove jeseni kada je odlučio da potpiše za Maribor, vrativši se tako kući poslije sjajnih godina provedenih u Italiji.

Iličić je velika slovenska zvijezda, u Atalanti je bio jedan od najboljih igrača, a igrao je i u Palermi, te Fiorentini. Iza sebe ima težak period, pošto je nakon izbijanja koronavirusa u Bergamu upao u tešku depresiju.

U derbiju Maribora i Mure u igru je ušao u 77. minuti i odmah pokazao o kakvom se igraču radi. S nekoliko poteza impresionirao je mariborsku publiku koja je vidjela da je popularni Jojo i dalje nogometaš svjetske klase.

Kako pišu slovenski mediji, "u 15 minuta pokazao više nego što neki igrači pokažu u nekoliko utakmica zajedno".

Imao je dva plesa s loptom. Prvi je bio neuspješan, ali drugim je iznudio penal, kojeg je sam realizovao.

Oglasi

Maribor je na kraju slavio sa visokih 5:1 u duelu 16. kola. Watson, Brnić i Tolić dali su golove za domaći tim u prvom, a Daku za goste.

S igračem više u polju Mariborčani preko Vipotnika dolaze do 4:1 u 74. minuti, d bi onda Iličić u 89. postavio konačan rezultat.

Maribor je šestom pobjedom došao na šesto mjesto sa 21 bodom, dok je Mura četvrta sa 26 bodova. Lider je Olimpija iz Ljubljane sa čak 40 bodova i već sada ima +11 u odnosu na drugoplasirano Celje.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Violama baš i ne ide ove sezone, no povratak Iličića mogao bi svejedno da doprinese značajnoj rezultatskoj promjeni, ali i povećanju broja gledatelja na slovenskim stadionima. Zbog takvih majstora se jednostavno i dolazi na utakmice.

Inače, navijači Maribora su na poseban način dočekali povratak Ililića, a njegov ulazak i reakciju publike u 77. minuti možete pogledati na OVOM linku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi