Suze su same krenule: Ovakav oproštaj dobiju samo istinske legende
Foto - Screenshot

Josip Iličić se oprostio od Atalante

Suze su same krenule: Ovakav oproštaj dobiju samo istinske legende

M. Šljivak

Nevjerovatne scene dešavale su se večeras u Bergamu gdje je Atalanta ugostila Torino.

Pred ovaj meč od dres Atalante oprostio se slovenački fudbaler Josip Iličić (34), koji je prethodnih pet godina nosio dres tima iz Bergama.

Iličič je imao ozbiljnih zdravstvenih problema u protekle dvije godine. Depresija mu je uništila karijeru i on nikako nije mogao da se vrati na nivo i formu u kojoj je bio ranije.

Zbog toga je Atalanta odlučila da raskine ugovor s ovim 34-godišnjakom rođenim u Prijedoru. On je raskid saradnje prihvatio.

"Tvoje igre u Bergamu će se uvijek pamtiti i tvoja istinska klasa od 2017. godine otkako si došao u klub. Uz tvoju magiju smo ostvarili naše snove i hvala ti na svemu", poručili su iz Atalante.

A pred duel s Torinom njemu je priređen oproštaj. Sada već bivši saigrači napravili su špalir i srdačno su pozdravili Iličića.

Oglasi

Naravno, tribine su 'eksplodirale' kada se on pojavio na terenu. Uzvikivali su njegovo ime i posvećen mu je transparent.

"Hvala na svemu Iličić 72", pisalo je na transparentu navijača Atalante.

Josip Iličić je u dresu Atalante odigrao ukupno 173 utakmice i postigao je 60 golova. Ovom učinku dodao je 44 asistencije.

U klub iz Bergama stigao iz Fiorentine, a još je igrao za Maribor, Palermo, Interblock, Bonifiku i Britof.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Hoće li okončati karijeru i posvetiti se oporavku od depresije ili će nastaviti s fudbalom, vjerovatno ćemo znati u narednom periodu.

Misli su ga 'ubijale' u prethodne dvije godine, ali večeras je doživio najljepše trenutke u karijeri.

Promo

Top Komentari

SarajFK
Suze niz ledja teku
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi