Hrvati zadeverali Pepa: Gvardiol završio na stubu srama, ceh ni kriv ni dužan platio Kovačić

Kardinalna greška

Hrvati zadeverali Pepa: Gvardiol završio na stubu srama, ceh ni kriv ni dužan platio Kovačić

Admin Čaušević

Sve dobro urađeno proteklih sedmica Joško Gvardiol je upropastio jednim potezom zbog čega je meta ismijavanja na društvenim mrežama nakon kardinalne greške u finalu FA Cupa kada je došlo do nesporazuma sa golmanom Ortegom

Gvardiol je posljednjih sedmica bio u životnoj formi. Zabio je neke važne golove u pohodu na četvrtu uzastopnu titulu prvaka u Engleskoj i počeo da opravdava uloženi novac.

Međutim, u finalu FA Cupa protiv Manchester Uniteda sve je otišlo niz vodu nakon što je napravio zaista ogromnu grešku.

Naime, hrvatski defanzivac je ušao u nesporazum sa golmanom Ortegom što je sve iskoristio Garrancho te zabio na prazan gol.

Lijevi bek je imao kontrolu nad situacijom, odigrao je loptu glavom prema golmanu, ali nije uzeo u obzir da je Ortega istrčao daleko od gola, lopta je prošla i Garancho je zabio na praznu mrežu.

Sasvim očekivano Gvardiol se našao ona udaru kritika pa je i tako ugledni Bleacher Report u objavama na društvenim mrežama odmah pitao Gvardiola šta to radi.

Oglasi

Inače, City je odigrao slabo prvo poluvrijeme, pošto je United na odmor otišao sa dva gola prednosti. Za užasnu igru Pep Guradiola je između ostalih kaznio Matea Kovačića.

Kovačić je bio starter, ali ga je španski trener na poluvremenu ostavio u svlačionici. S obzirom da ga je odmah zamijenio jasno je da je trofejni trener Kovačića označio kao najslabiju tačku u prvom dijelu.

Nisu rijekte pojave da treneri ostavljaju igrače na poluvremenu u svlačionici kada imaju negativan rezultat pa Kovačiću sigurno neće biti svejedno što je zamijenjen tokom pauze.

S obzirom da se radi o iskusnom fudbaleru koji je u karijeri prošao mnogo toga teško da će se "udarac" koji mu je zadao Guardiola odraziti na njegovo samopouzdanje pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi