Manchester City prodaje jedno od najvećih pojačanja ikada samo godinu nakon dolaska na Etihad?
FOTO: EPA

Nije se naigrao

Manchester City prodaje jedno od najvećih pojačanja ikada samo godinu nakon dolaska na Etihad?

Esmer Oštraković

Kako stoje stvari jedno od najvećih pojačanja ikada za Manchester City napustit će klub nakon samo godinu dana provedenih na Etihadu.

Ekipa koju sa klupe predvodi Pep Guardiola četvrti put zaredom je osvojila Premiership i to nakon što su i ove, kao i prošle godine dobili bitku protiv Arsenala.

Iako su ponovo postali prvaci očekuju se brojne promjene u ekipi kada je riječ o narednoj sezoni.

Mnogo se govori o tome da bi ovog ljeta Etihad mogli napustiti i Kevin de Bruyne, ali i Ederson, a i ako odu jasno je da to neće biti jedini odlasci iz Manchester Cityja.

Kako stoje stvari Manchester City spreman je da sasluša ponude i da proda Matheusa Nunesa koji je prošlog ljeta stigao u klub iz Wolvesa za 53 miliona funti.

On je ove sezone odigrao samo 28 utakmica u svim takmičenjima, a od tih 28 samo 17 bilo je u Premiershipu. Od prve minute počeo je samo sedam utakmica u domaćem prvenstvu.

Oglasi

U Manchester Cityju su svjesni da će biti na gubitku, ali žele da se riješe Nunesa, te čekaju ponude za ovog fudbalera.

Navodno su interes za njegovo dovođenje pokazali Paris Saint-Germain, te Barcelona, ali i neki klubovi iz Saudijske Arabije.

Nunes je krajem prošle godine priznao da mora popraviti neke aspekte u svojoj igri, ali i da vjeruje da ima budućnost u ovom klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moram neke stvari popraviti, ali ako mi Pep vjeruje onda nemam razlog da ne budem ovdje", rekao je tada Nunes.

Očito je da mu je Guardiola prestao vjerovati obzirom na tvrdnje Engleza da se sprema prodaja ovog Portugalca.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi