Selektor ženske košarkaške reprezentacije

Jovanović: Nisam razočaran, fali nam iskustva

S. Mlaćo

Košarkašice Izraela večeras su u Skenderiji nadigrale našu reprezentaciju sa 80:62, iako se nakon prve dvije četvrtine činilo da će naša reprezentacija možda i slaviti u ovom duelu.

Ponestalo je snage i koncetrancije pred sami kraj, a naš selektor Goran Jovanović nije bio razočaran nakon ovog poraza.

"Kao što sam rekao u prethodnim intervjuima, ako bude snage bit će oke, te je bilo oke do 25. minute. Onda smo nažalost posustali, nestalo je snage i bio je to veliki pad u igri", kazao je Jovanović.

Bila je ovo posljednja utakmica za  našu reprezentaciju u ovim kvaifikacijama, te smo selektora pitali kakva je budućnost naše ženske reprezentacije.

"Da je danas bilo malo bolje ja bih bio super zadovoljan. Ni sa ovim nisam razočaran, a Izrael putuje na Evropsko prvenstvo. Odigrali smo četiri sjajne utakmice, tri izgubili sa jako malom razlikom i ova reprezentacija u budućnosti može da igra puno bolje. Ovo je za ove cure bilo veliko iskustvo i sami ste vidjeli koliko nam fali iskustva. Ovoj reprezentaciji predstoji šest do osam godina zajedničkog rada i nadamo se da će sigurno biti uspjeha", istakao  je naš selektor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi