Joventut ubjedljiv protiv Lagunara

Joventut ubjedljiv protiv Lagunara

M. Šljivak

Čast da otvore novu sezonu u španskoj ACB ligi pripalo je košarkašima Joventuta i Lagunara, a pobjedu su na kraju slavili domaći košarkaši rezultatom 89:73.

Samo prva dionica u ovoj utakmici je bila u egalu 18:17, dok je ostatak utakmice protekao u mnogo boljoj igri Joventuta. Na poluvremenu su domaći fudbaleri imali plus pet 40:35, da bi u nastavku u potpunosti razbili Lagunaro.

 

Nakon 30 minuta igre razliku su povećali na 11 razlike 63:52, da bi u posljednjoj dionici dodatno povećali prednost na konačnih 16 poena razlike, 89:73.

 

Manny Quezada je predvodio domaći tim sa 27 poena, dok je kod Lagunara Qyntel Woods ubacio 15 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.