Jović i Selimović nastavili vladavinu u Angoli

Treća titula prvaka za bh. trenerski dvojac

Jović i Selimović nastavili vladavinu u Angoli

Samir Mlaćo

Uzbudljivo je bilo u angolskoj Giraboli do posljednjeg kola. Odluka o prvaku pala je na samom kraju, a na kraju je titula otišla u ruke nogometaša Primeiro de Agosta koje sa klupe predvodi bh. trenerski dvojac Dragan Jović - Nedžad Selimović.

Primeiro de Agosto je danas slavio 1:0, te tako sa tri boda prednosti završio ispred velikog rivala Petrola.

Zanimljivo da je Primeiro nije upisao nijedan poraz ove sezone, te jasno možemo reći da su na kraju sasvim zasluženo osvojili titulu prvaka.

Njihovi navijači znali su proslaviti novu titulu prvaka, a treba istaći da je ovo za Jovića i Selimovića bila ukupno treća, čime su potvrdili svoje trenerske kvalitete, te dominaciju u veoma kvalitetnom angolskom prvenstvu.

Na kraju su zaradili ovacije navijače, ali nemaju puno vremena za odmor. Već u srijedu ih očekuje duel polufinala Kupa protiv Petrola.

Pored Jovića i Selimovića u ovom angolskom klubu radi i trener iz Srbije Bojan Šiljegović, koji je zadužen za fizičku spremu nogometaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti