Jović: Zaslužena pobjeda Širokog
Oba trenera zadovoljna sezonom i izlaskom u Europu

Izjave trenera nakon susjedskog derbija

Jović: Zaslužena pobjeda Širokog

NK Široki Brijeg i HŠK Zrinjski iz Mostara odigrali su jučer hercegovački derbi u kojem je slavila domaća momčad s Pecare rezultatom 2:1.

Širokobriježani su u prvom dijelu utakmice prepustili inicijativu gostima iz Mostara koji su imali posjed lopte ali bez konkretnih prilika, dok su s druge strane domaćini imali par izglednih prilika, a najbolju je imao Varea u 21.minuti kada se sam našao pred Melherom, međutim, gađa pored gola, te Kordić u  30. minuti kada se nalazi u istoj situaciji i pogađa stativu.

U 33. minuti Šilić sa vrha šesnaesterca pogađa mrežu gostiju za veliko slavlje domaćina, ali samo 5 minuta kasnije, u 38. minuti susreta, Žuržinov pogađa za izjednačenje.

U zadnjim minutama prvog poluvremena, na ubačaj Šilića Varea pogađa za, ispostavilo se kasnije, konačnih 2:1.

U drugom poluvremenu bilježimo dosta prilika i s jedne i s druge strane, te dva isključenja. Prvo je u 70. minuti zbog drugog žutog izvan igre morao Hrgović, dok je Afedzie zbog pregrubog starta s leđa na Wagneru, dobio crveni u posljednjim trenutcima susreta.

Širokobriježani su ovom pobjedom završili na drugoj poziciji Premijer lige BiH, dok je Zrinjski ostao na četvrtoj poziciji.

„Utakmica je po meni bila prava prvenstvena. Dogovorili smo se da ćemo Zrinjskom prepustiti inicijativu na početku, te pokušati pogoditi iz polukontri i kontri iz čega su nam se prilike i stvorile. Na kraju smo uspjeli dva puta pogoditi i zasluženo slaviti, iako sam mišljenja da smo imali još 2-3 izgledne prilike.“, rekao je nakon utakmice trener Širokog Brijega Toni Karačić.

„Ovo je bila jedna odlična prvenstvena utakmica, nažalost, obilježena sa dva crvena koja su po meni bila nepotrebna. Mi smo imali inicijativu i posjed lopte ispočetka, ali nismo uspjeli pogoditi kad smo imali igrača više, dok je Široki zabio pogodak više i na kraju sasvim zasluženo slavio.“, rekao je nakon utakmice trener Zrinjskog  Dragan Jović.


ŠIROKI BRIJEG – Stadion Pecara. Gledatelja: 3.500. Utakmica 30. Kola PL BiH: Široki Brijeg – Zrinjski 2:1 (2:1). Sudac: Rusmir Mrković (Sarajevo). Strijelci: 1:0 Šilić (33), 1:1 Žuržinov (38), 2:1 Varea (65). Crveni kartoni: Hrgović (Široki Brijeg) – 70., Afedzie (Zrinjski) – 90. Žuti kartoni: Ćutuk, Šilić; Šunjić, Aničić, Zadro, Bobby.

ŠIROKI BRIJEG: Bandović, Diogo, Barišić, Topić, Ćutuk, Kožul  (od 80. Martinović ), Wagner, Šilić (od 87. Mišić ), Ivanković, Hrgović, Varea (od 90. Pinjuh ). Trener: Toni Karačić.

ZRINJSKI: Melher, Šunjić, Musa (od 50. Afedzie ), Žuržinov, Ivanković, Marković, Stojanović(od 65. Bobby ), Žižović, Kordić, Zadro, Aničić (od 73. Dragičević ). Trener: Dragan Jović.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.