Borković zadovoljan bodom protiv Željezničara: Sasvim zasluženo!

Trener Radnika

Borković zadovoljan bodom protiv Željezničara: Sasvim zasluženo!

M. Šljivak

Radnik je danas u 26. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostio Željezničar i osvojio je veoma važan bod u borbi za ostanak (1:1).

Gosti su imali prednost od 15. minute meča pogotkom Semira Štilića, ali je Nikola Popara u drugom poluvremenu pogodio za zasluženo izjednačenje.

Radnik je nekoliko dana pred ovaj meč ostao bez trenera. Darko Nestorović je podnio ostavku, a umjesto njega kao privremeni trener imenovan je Jovo Borković.

Zadovoljan igrom svojih izabranika bio je ovaj stručnjak, a o utakmici protiv sarajevskog tima je rekao:

"Željezničar je dobra i iskusna ekipa i imaju odlične pojedince, ali mi smo pružili odličnu partiju pored svih nedaća koje imamo i smatram da smo zasluženo osvoji bod", rekao je Borković i istakao je da ekipa jasan cilj pred gostovanje u Tuzli.

"Okrećemo se Tuzla Cityju i učinit ćemo sve da Tuzli napustimo neporaženi", istakao je Borković nakon meča sa Željezničarom.

Današnji bod za Radnik veoma je značajan. Sada imaju bod više od ekipe Olimpika i izvan su opasne zone u kojoj su sarajevski tim i Krupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik do kraja sezone ima izuzetno težak raspored. Nakon narednog gostovanja u Tuzli u Bijeljiu im stiiže Sloboda, a zatim slijede gostovanja u Doboj Kaknju i Krupi.

Potom kući čekaju Olimpik, a zatim u posljednja dva kola igraju protiv Sarajeva i Širokog Brijega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi