Plavi ponovo nisu blistali: Željezničar bez pobjede i u Bijeljini

Blaž Slišković debitovao remijem

Plavi ponovo nisu blistali: Željezničar bez pobjede i u Bijeljini

M. Šljivak

Željezničar je u 26. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine remizirao u Bijeljni sa ekipom Radnika 1:1, te je nastavljena očajna serija Plavih bez pobjede u prvenstvu i niz je produžen na devet utakmica.

Oba tima su u ovaj meč ušla sa novim trenerima. Blaž Slišković je sjeo na klupu Željezničara umjesto Amara Osima, dok je nakon odlaska Darka Nestorovića klupu Radnika preuzeo njegov pomoćnik Jovo Borković.

Uvodne minute ovog meča nisu ponudile previše. Igralo se dosta čvrsto na sredini terena, a domaći su bili ti koji su na otvaranju pokušali nešto više napraviti u fazi napada.

Međutim, u tome nisu uspjeli jer je odbrana gostiju danas djelovala dosta dobro, a u 15. minuti Željezničar iz prvog šuta dolazi do vodstva.

Ermin Zec je dobio loptu na lijevoj strani. Napadač gostiju dobro šutira, Bilobrk odbija loptu na koju natrčava Semir Štilić, te zabija pogodak za prednost gostiju od 0:1.

Novu dobru šansu gosti su imali u 21. minuti. Subašić je oprobao svoj šut sa 20-ak metara, Bilobrk to dobro brani i promjene rezultata nije bilo.

Oglasi

Potom smo u Bijeljini mogli vidjeti pravu uspavanku. Ništa vrijedno spomena nije se dešavalo na terenu i na odmor se odlazi vodstvom gostiju iz Sarajeva od 1:0.

Radnik je ofanzivnije ušao u drugo poluvrijeme. Jelić u 51. minuti opasno prijeti golu gostiju, a lopta odlazi tok pored gola Erića.

Osam minuta kasnije domaći tim stiže do poravnanja. Nakon jednog ubacivanja sa lijeve strane Erić loše reaguje i šalje loptu na nogu Nikole Popare, koji svojim prvim golom u sezoni donosi izjednačenje Radniku (1:1).

Blaž Slišković se potom odlučio na trostruku izmjenu. Juričić, Bekrić i Lendrić su zamijenili Blaževića, Veselinovića i Zeca i to je značilo još ofanzivniju igru gostiju. Međutim, Plavi u narednim minutama nisu napravili gotovo ništa pred golom domaćeg tima koji je opasno prijetio iz kontri.

Češće su domaći bili pred golom Željezničara. Međutim, ni oni nisu imali pravu šansu za postizanje gola, pa se u sami finiš meča ušlo rezultatom 1:1.

Oglasi

Tako je na kraju i završeno. Gosti su imali do kraja pokušaj preko Lendrića, prijetili su i domaći u nekoliko navrata, ali ostalo je 1:1 i Blaž Slišković je sa jednim bodom počeo posao na klupi tima sa Grbavice.

Radniku je ovo veoma važan bod u borbi za ostanak. Sada imaju 21 bod i nalaze sa van opasne zone u kojoj su ostali Olimpik i Krupa i do kraja će se voditi velika borba za očuvanje premijeligaškog statusa.

Premijer liga BiH, 26. kolo:

Radnik - Željezničar 1:1

FK Radnik: Bilobrk, Filipović, Simonović, Vasić, Mekić, Popara, Milenković, Jelić, Huseinbašić, Vušurović, Šubert.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Erić, Miletić, Subašić, Zec, Štilić, Miličević, Veselinović, Blažević, Čeliković, Ikić, Ramović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bordobjeli
E čuj oni će pustiti Borcu!!! Oni. Oni ce kao nekom dati bodove.... Ja šege majko moja mila.
16 2
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Nema Mujica da našteli penal u 94min
10 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi