Maksimović: To što je Karačić ponudio ostavku ne mora ništa da znači

Borac u nedjelju u derbiju čeka Široki

Maksimović: To što je Karačić ponudio ostavku ne mora ništa da znači

E. Škorić

U Borcu se nadaju da će nastaviti s dobrim partijama i da će pobjedom nad Širokim Brijegom nastaviti ka ostvarivanju svog primarnog cilja, a to je plasman u Evropu.

Borac u nedjelju u okviru 27. kola Premijer lige dočekuje Široki Brijeg i ima priliku da zacementira svoje mjesto u vrhu, a u slučaju da se svi rezultati poslože, odnosno da dobiju, a Sarajevo izgubi u Mostaru, Banjalučani bi preuzeli vodstvo na tabeli.

No, trener Marko Maksimović sada ne misli o tome, fokusiran je samo na meč sa Širokim i na cilj koji se zove "Evropa".

"Polako ulazimo u posljednju trećinu prvenstva, svaka naredna utakmica je najbitnija, pa tako i ova protiv Širokog Brijega. Poslije nje, vjerujemo da će situacija biti dosta jasnija što se tiče borbe za Evropu. Igramo kod kuće, poslije ovjerenog finala Kupa BiH u Mostaru i derbija na 'Koševu' (pobjeda nad Sarajevom), imamo još dva dana da se pripremimo, da budemo raspoloženi i da poslije meča imamo još više razloga za zadovoljstvo", rekao je trener Banjalučana Marko Maksimović.

Borac će ovaj meč dočekati oslabljen zbog suspenzija.

"Zbog žutih kartona neće biti Gorana Zakarića i Dejana Melega, isto tako Marko Jovanović i Jovo Lukić su van stroja. Njih četvorica sigurno nisu na raspolaganju, a za ostale moramo da vidimo još neke stvari, odnosno igrače koji su izišli iz povrede, koliko i kako mogu".

Oglasi

U Širokom postoje određeni problemi, nazire se rezultatska kriza, zbog čega je Toni Karačić podnio ostavku na mjestu trenera.

"Nije nam to olakšavajuća okolonost. Karačić jeste ponudio ostavku, ali vjerujem samo kako bi razdrmao ekipu. Oni sigurno imaju svoje ambicije, tako da očekujem da Široki Brijeg dolazi u Banjaluku nešto da traži. Istovremeno, imaju i oni kadrovskih problema, ali dolaze sa najboljim krilima, sa kapitenom, sa 90 odsto ekipe, pa ih ne vidim sa bijelom zastavom. Mi smo s druge strane u dobrom momentu, igramo kući i imamo preduslove da odigramo dobru utakmicu i dođemo do rezultata koji nas interesuje", naglasio je strateg Banjalučana.

Utakmica u Banjaluci igra se u nedjelju od 19 sati, a sudit će je Sarajlija Adis Mulahasanović.

Sarajevo je na vrhu s 52 boda, Borac ima 50, a trećeplasirani Zrinjski 48, kao i četvrtoplasirani Velež koji dočekuje sutra Krupu. Dakle, čeka nas uzbudljiva završnica šampionata i još ništa nije riješeno kada govorimo o trci za titulu, Evropu, ali i za ostanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac je trenutno u najboljoj formi od svih bh. timova, pošto računajući i Kup ima čak osam vezanih pobjeda. Posljednji poraz je doživio u Mostaru od Veleža 5. marta. Široki je pak u prethodna tri kola osvojio samo bod. Odigrao je neriješeno s Krupom na svom terenu, u prošlom kolu je na Pecari izgubio od Veleža s 2:0, a također je prije Krupe poražen s 1:0 od Sarajeva na Koševu.

Što se tiče međusobnih ogleda Borca i Širokog u Banjaluci, prethodna dva su završena rezultatom 1:1, a prije toga je Široki slavio u Kupu s 1:0.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starigrad
X2
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi