Jozo Šimunović karijeru nastavlja u Premier ligi?
Povrede i nešto slabiji nastupi su Šimunovića poslali na klupu, iako je prethodnih sezona bio standardan član prve postave.

U transferu vrijednom sedam miliona funti

Jozo Šimunović karijeru nastavlja u Premier ligi?

M. Šljivak

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Jozo Šimunović (23) napustiće u januaru ekipu Celtica. Škotski velikan ne računa više na usluge 23-godišnjeg defanzivca i odlučili su da ga u narednim danima prodaju.

Karijeru će Šimunović nastaviti u engleskoj Premier ligi. On bi u januaru trebao postati novi igrač Burnleya, najvećeg iznenađenja u ovosezonskom izdanju Premiershipa.

Celtic će na transferu bh. fudbalera zaraditi sedam miliona funti, a umjesto njega u redove tima iz Glasgowa stići će fudbaler Dundeeja Jack Hendry.

Šimunović je prethodne dvije i po godine bio standardan član Celtica. Međutim, povrede su ga unazadile na početku ove sezone i napravio je nekoliko grešaka koje su ga na kraju koštale mjesta u prvoj postavi.

Odlučeno je na kraju da se dvije strane rastanu, a Šimunović će put Burnleya i Premiershipa, te će povećati bh. koloniju u Engleskoj. Burnley je trenutno na sedmoj poziciji u Premiershipu sa 34 osvojena boda i pravo su iznenađenje u dosadašnjem dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Šimunović je od dolaska iz zagrebačkog Dinama 2015. godine odigrao ukupno 62 utakmice za Celtic i postigao je dva pogotka.

Promo

Top Komentari

Der_Kriminalist
Nek pita Amara Osima, tog vrlog filozofa i intelektualca, koji je 20 godina ispred svih u svijetu fudbala (zbog toga i ne može naći posao, ovi u Realu nisu još na tom intelektualnom nivou, da razumiju njegovu filozofiju igre) gdje da nastavi karijeru. Jel tako novinari i čitaoci sportsport.ba portala. :)
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi