JR Smith iz Denvera u Kinu

JR Smith iz Denvera u Kinu

Midhat Šljivak

Jedan od najatraktivnijih košarkaša u NBA ligi JR Smith, potpisao je jednogodišnji ugovor sa kineskim timom Zhejiang Wanmom.

Smith je u Zhejiang došao kao slobodan igrač koji nije vezan ugovorom niti sa jednim NBA timom, jer je ovog ljeta postao slobodni agent. Posljednih pet sezona nastupao je za Denver Nuggetse, gdje je većinom bio šesti igrač tima, a prije Denvera nastupao je za New Orleans Hornetse, koji su ga draftovali kao 18. pick prve runde 2004. godine.

Prema pavilima Kineskog košarkaškog Saveza (CBA), niti jedan igrač iz NBA lige koji dođe u njihovu ligu tokom lock-outa, ne može u ugovori imati opciju povratka u NBA, već svoj ugovor mora odraditi do kraja.

Iako je važio za jednog od najperspektivnijih igrača po dolasku u NBA ligu, JR nikada nije opravdao očekivanja. Stalno je dolazio u sukobe sa trenerima i saigračima, a 2006. godine biva umješan u veliku tuču na utakmici sa New York Knicksima, kada je suspendovan na deset utakmica. 26-godišnji bek šuter je tokom svoje sedmogodišnje NBA karijere na prosjeku od 12,5 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.