Ono što je rekao Handanović se ne prašta - Nije nikakvo čudo što je Cuadrado želio da ga nokautira
Nakon rasprave došlo je do sukoba dvojice fudbalera i pokušaja nokauta od strane Juana Cuadrada (Foto: Screenshot)

Kolumbijac žestoko reagovao

Ono što je rekao Handanović se ne prašta - Nije nikakvo čudo što je Cuadrado želio da ga nokautira

Midhat Šljivak

Meč polufinala italijanskog Kupa između Juventusa i Intera donio je potpuni haos po završetku meča, a u centru pažnje su se pored Romelua Lukakua koji se sukobio s navijačima i igračima Juventusa, našli Juan Cuadrado i Samir Handanović koji su se potukli na terenu. Kolumbijac je krenuo pesnicom na Slovenca, a sada se zna i šta je bio razlog napada.

Juan Cuadrado i Samir Handanović sukobili su se nakon utakmice Kupa između Juventusa i Intera (1:1). Pao je i udarac od strane Kolumbijca koji je pesnicom krenuo na slovenačkog golmana.

Sukob je krenuo zbog Romelua Lukakua. Belgijanac je reagovao na rasističke uvrede s tribina, a Cuadrado mu je pokušao objasniti da nema potrebe da se ponaša ratoborno na terenu.

Zatim se u sve uključio Handanović. Došao je do Cuadrada i počeo raspravljati s njim, nakon čega je došlo i do fizičkog sukoba.

Krenulo je od naguravanja, a zatim je Cuadrado pesnicom pokušao udariti Handanovića. Kolumbijac je bio veoma blizu da ga nokautira i to bi se i desilo da je udarac bio jači.

Oglasi

Italijanski mediji otkrivaju zašto je fudbaler Juventusa tako reagovao. Handanović mu je spomenuo majku nakon čega je Cuadrado poludio i krenuo je udariti Slovenca.

Sreća je pa su saigrači zaustavili sukob. Definitivno bi došlo do istinskog haosa na terenu, ali i ovako će obojica vjerovatno pauzirati određeni period od fudbala.

Corriere della Sera navodi kako će i tribina s vatrenim navijačima Stare dame biti zatvorena zbog rasističkih uvreda prema Lukakuu, a ostaje nam da vidimo kakve će kazne dobiti ratoborni fudbaleri.

Juventus je pokrenuo istragu protiv navijača. Nakon što budu identifikovani njima će doživotno biti zabranjen pristup stadionu torinskog velikana.

Napadač Intera Romelu Lukaku se oglasio nakon uvreda koje je dobio u Torinu. Razočaran je svim što se desilo.

"Historija se ponavlja. Desilo se 2019. godine i ponovo sad 2023. Nadam se da će liga ovog puta zaista poduzeti određene korake jer bi u ovoj lijepoj igri trebali svi uživati", rekao je Lukaku i potom je zaključio.

"Hvala svima na porukama podrške. Je*eš rasizam", poruka je napadača Intera.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zak84
Tipicni balkanski seljakluk.....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi