Bio najbliži navijačima Juventusa, a "nije" ništa čuo: "Tuča? Lukaku je kriv za sve..."

Perin iznenadio svojim komentarom

Bio najbliži navijačima Juventusa, a "nije" ništa čuo: "Tuča? Lukaku je kriv za sve..."

E. Čaušević

Veliki haos gledali smo u utorak na kraju utakmice Juventusa i Intera koji su odigrali prvi polufinalni meč Kupa Italije u Torinu, a on je završen rezultatom 1:1. No, utakmicu je obilježila proslava gola Romelua Lukakua ispred navijača Stare dame koji su ga rasistički vrijeđali, ali očito da u Juventusu ne misle da su baš njihove pristalice krive za ono što se dešavalo.

Juventus je uspio da dođe do prednosti u 83. minuti kada je Cuadrado pogodio za 1:0 i činilo se da se Stara dama nalazi pred pobjedom, te da će s golom prednosti putovati na revašn meču u Milano.

Međutim, pravu dramu i haos gledali smo u sudijskoj nadoknadi. Inter je uspio da dođe do penala iz kojeg je u 95. minuti Romelu Lukaku postavio konačnih 1:1, a onda je uslijedio pravi haos na terenu Allianz stadiona.

Sve je počelo nakon što je Lukaku ispred navijača Juventusa proslavio pogodak i bio vidno ljut, a priključili su mu se i ostali igrači Intera. Zbog toga je Belgijanac dobio drugi žuti, odnosno crveni karton iako je pokušavao da objasni sudiji kakve rasističke uvrede je dobio.

Totalni haos nastao je nakon završetka meča, a sve je kulminiralo tučom Cuadrada i Samiara Handanoviča koji su dobili direktne crvene kartone.

O svemu tome pričao je nakon meča i golman torinskog kluba Mattia Perin koji smatra da je Lukaku taj koji je glavni krivac što je nastao taj cijeli haos na terenu, te da on nije trebao na taj način slaviti svoj gol.

Međutim, nemoguće je da Perin koji je bio najbliži navijačima Juventusa kod tog penala nije čuo užasne rasističke povike i majmunske uzvike s tribina koji su bili namijenjeni za Lukakua koji je zbog toga u potpunosti izgubio živce.

"Ovo uopšte nije bio baš lijep način da se završi utakmica, ali u ovakvim derbijima je emocije teško zadržati. Tuča? Lukaku je kriv. Slaviti gol na taj način je nepoštovanje prema navijačima protivničkog kluba. Sve je eruptiralo upravo zbog toga i to se moglo izbjeći da je proslavio gol na drugačiji način", rekao je Perin.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, iz Juventusa su poručili da će se potruditi da kazne sve one navijače koji su na rasističkim uvredama vrijeđali napadača Intera jer je svima bilo jasno kakvi povici su se čuli s tribine iza gola Juventusa prije, ali i poslije penala Lukakua.

I Lukaku se jučer oglasio na Instagramu kako bi se zahvalio na porukama podrške koje je dobio, dok su iz Intera već uložili žalbu da se ukine crveni karton koji je Belgijanac dobio.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi