Snimak s tribina sve pokazao: Džeko dobio gnusne uvrede, a onda je skinuo dres i digao ga u zrak

Dijamant kupio navijače Intera za sva vremena

Snimak s tribina sve pokazao: Džeko dobio gnusne uvrede, a onda je skinuo dres i digao ga u zrak

Endin Čaušević

Rasističke uvrede s tribina, tuča i tri crvena kartona su epilog sinoćnjeg završetka utakmice Juventusa i Intera, ali pored svega toga u centru pažnje našao se i bh. napadač Edin Džeko koji je svojim potezima izazvao gnjev navijača kluba iz Torina.

Sinoć smo jasno vidjeli zbog čega je okršaj Juventusa i Intera jedan od najvećih derbija u Italiji, ali takve varnice na kraju utakmice koje smo gledali niko nije mogao očekivati.

Stara dama je došla do prednosti u 83. minuti kada je Juan Cuadrado zatresao mrežu Intera, ali gosti iz Milana su u petoj minuti sudijske nadoknade došli do penala iz kojeg je Romelu Lukaku postavio konačnih 1:1.

No, nakon toga nastao je totalni haos na terenu. Lukaku je namjerno ispred navijača Juventusa proslavio gol jer su ga oni rasistički vrijeđali i na krjau nije htio da im ostane dužan, a priključili su mu se i ostali igrači Intera.

Zbog toga je Lukaku dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, ali se haos nastavio. Na kraju meča nastale su velike varnice, a sve je eruptiralo tučom Cuadrada i Samira Handakoviča zbog koje su obojica dobili direktan crveni karton.

Međutim, na kraju je u centru pažnje bio i Edin Džeko koji je igrao od prve minute, ali je sredinom drugog poluvremena izašao s terena.

Oglasi

Džeko je bio svjestan kakve uvrede je Lukaku dobio s tribina, te su ga i samog ponijele emocije na kraju. Otišao je do tribine gdje su bili navijači Intera, a dok se s tribina orilo "cigane, cigane" Džeko je pokazivao ponosno na grb Intera što je dodatno naljutilo pristalice Juventusa.

Bh. napadač je čuo sigurne sve te povike s tribina, a potom je skinuo svoj dres i visoko ga digao u zrak, a zatim ga je i bacio jednom od navijača Intera.

Na kraju se pojavio i video s tribina na kojem se vidi šta je Džeko radio dok je išao prema tribini gdje su bili navijači Intera, ali mogu se čuti i jasne uvrede na račun kapitena naše reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećamo, Džeko je prije nekoliko godina bio na korak od potpisa za Juventus, ali je transfer propao u posljednjem trenutku. No, nakon sinoćnjih dešavanja teško je i zamisliti da bi se Dijamant ponovo mogao povezivati sa Starom danom.

S druge strane, Džeko je svojim potezom oduševio navijače Intera i kupio ih za sva vremena jer je trebalo hrabrosti da se uradi nešto takvo na stadionu ljutog rivala i to dok vam protivnički navijači dobacuju sve te gnusne uvrede.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Seljacina
2 3
Citiram clanak: "Podsjećamo, Džeko je prije nekoliko godina bio na korak od potpisa za Juventus, ali je transfer propao u posljednjem trenutku. No, nakon sinoćnjih dešavanja teško je i zamisliti da bi se Dijamant ponovo mogao povezivati sa Starom damom." Kakvo povezivanje sa starom damom, da li ste vi normalni, Dzeko vec dugo vrijemena u Interu nije postogao gol, to pokazuje da godine cine svoje, on vise nije fudbalski mlad, Dzeko nije vise ni za reprezentacije BH, mnogi fudbaleri u njegovim godinama napustili su nogomet, sto znaci Dzeko bi mozda mogao igrati Fudbal u Turskoj ligi ili u Americkom MLS-u, pod uslovom da i tamo mozda dobie bilo kakvu ponudu. Dzeki je vrijeme da se povuce iz nogometa, bolje mu je da se povuce nego da pocnu da mu zvizde i navijaci Intera jer oni dugo cekaju Dzekin gol, jer kad navijaci Intera pocnu da mu zvizde, onda ne znam ciji ce Dzeko dizati dres u zraku. Dzeko je postigao dosta u nogometu ali mislim da je njegovo vrijeme proslo.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi