Juan  Cuadrado službeno u Juventusu
Foto:EPA

Nakon kratke avanture na Otoku, vratio se u Italiju

Juan Cuadrado službeno u Juventusu

S. Bošković

Juventus je i službeno kompletirao transfer krilnog igrača Chelseaja Juana Cuadrada.

Kolumbijski internacionalac jutros je obavio medicinski pregled sa Starom Damom, a nakon toga je potpisao ugovor od jednogodišnje posudbe.

"Fudbalski klub Juventus može danas potvrditi da je Juan Cuadrado dogovorio sve uvjete jednogodišnje posudbe iz prvoligaškog Engleskog kluba Chelsea.", stoji u službenom saopćenju kluba iz Torina.

Dvadesetsedmogodišnji igrač danas će se susresti sa novim saigračima, prije popodnevnog treninga u Vinovu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cuadrado je imao kratku avanturu na Stamford Bridgeu. U januaru je stigao iz Fiorentine za 23 miliona funti, te nije uspio da se nametne Joseu Mourinhu i izbori prvu postavu.

U Seriji A Kolumbijac je pružao veoma dobre partije. Za Fiorentinu je odigrao 106 utakmica, a protivnićku mrežu je tresao 26 puta. Također je i stalni član reprezentacije Kolumbije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.