Juan Manuel Varea pronašao novi klub

Ostaje u 2. HNL

Juan Manuel Varea pronašao novi klub

S. Mlaćo

Argentinac Juan Manuael Varea koji je u u našoj zemlji nastupao za Široki Brijeg i Željezničar karijeru će nastaviti u redovima člana 2. HNL NK Dugopolje. 

Varea je proteklu sezonu nastupao također u drugog rangu hrvatskog nogometa, ali za NK Imotski.

"Kontaktirao me predsjednik kluba Jure Bosančić. On i trener su željeli da igram ovu sezonu za njihov klub i kada sam došao na razgovor, vidio klub, stadion i kako ljudi rade, odmah sam prihvatio ponudu. Ekipa je mlada, imamo potencijala i ambicije su uvijek biti na vrhu tabele", kazao je Varea za SportSport.ba.

Priznao je da je prati Široki Brijeg za kojeg je pružao sjajne partije, te je ovom prilikom poželio timu sa Pecare mnogo sreće u večerašnjem revanš meču protiv Aberdeena.

"Uvijek pratim Široki Brijeg. Imaju dobrog trenera, dobru ekipu i kada god mogu odem na Pecaru da pogledam utakmicu. Tu imam prijatelja u ekipi i mislim da imaju velike šanse da prođu protiv Aberdeena", dodao je 31-godišnji Argentinac.

Ovaj nogometaš 2010. godine bio je izabran za najboljeg stranog fudbalera u BiH, a nastupao je i u Azerbejdžanu, Kolumbiji, Bugarskoj, Malti, Albaniji...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi