Juan Mata odabrao novi klub
Manchester United će htio ili ne, morati da napravi velike rezove unutar ekipe. Samo na taj način se mogu vratiti u sami vrh engleskog fudbala (Foto: EPA)

Vraća se u Španiju

Juan Mata odabrao novi klub

Midhat Šljivak

Juan Mata napustiće redove Manchester Uniteda ovog ljeta.

Iskusni 30-godišnji veznjak će se, prema navodima španskih medija, vratiti u La Ligu i potpisaće ugovor sa madridskim Atleticom.

Mati ugovor sa Unitedom ističe ovog ljeta. Nije bilo dogovora, niti prevelike želje za nastavkom saradnje, pa će ovaj fudbaler napustiti klub.

Atletico je za sada najveći favorit za njegovo dovođenje. Pregovori su već obavljeni, obje strane su spremne za potpis i Mata će vjerovatno postati novi član Jorgandžija.

Španski fudbaler nakon pet i po godina napušta Old Trafford. U klub je stigao u januaru 2014. godine iz Chelseaja za nešto više od 37 miliona funti i sa Crvenim đavolima je osvojio četiri trofeja.

Međutim, nije se Mata naročito proslavio na Teatru snova. Nosio je dres ovog tima u veoma teškim trenucima za klub, pa to je i glavni razlog zašto želje za produžetkom saradnje nije bilo.

Povezivao se 30-godišnji veznjak u prethodnim mjesecima i sa Barcelonom. Ipak, očigledno se na kraju odlučio za Atletico i nakon osam godina će se vratiti u Španiju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno je svakako da je Mata igrao za omladinske kategorije Real Madrida. Šansu u prvom timu nikad nije dobio, a u centar pažnje je stigao igrama u redovima Valencije.

U Engleskoj je od 2011. godine, gdje je dvije i po godine igrao za Chelsea, a za United je nastupio u 216 utakmica uz 44 postignuta gola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti