Kapa do poda: Nekada veliki majstor želi da igra besplatno, samo da ne ide na egzotičnu destinaciju

Ipak nije sve u novcu

Kapa do poda: Nekada veliki majstor želi da igra besplatno, samo da ne ide na egzotičnu destinaciju

Admin Čaušević

Prijelazni rok ulazi u samu završnicu, a slobodni igrači će i dalje moći da potpišu ugovore.

Prava septembarska transfer bomba mogao bi biti čovjek koji je svojevremeno bio istinski velemajstor te je osvojio sve najprestižnije trofeje.

Sa reprezentacijom je bio prvak svijeta i Evrope, dok je u klupskom fudbalu osvajao Ligu prvaka, Europa ligu dva puta te još niz trofeja u domaćim takmičenjima.

Riječ je o 34-godišnjem Juanu Mati koji je odnedavno slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Manchester Unitedom i još uvijek smatra da može igrati na vrhunskom nivou.

Njegov prioritet je igrati u Ligama petice, najradije bi u Španiju. Spreman je čak igrati i bepslatno ili za skromne iznose samo kako ne bi bio primoran ići u neku od egzotičnih liga.

Spominje se opcija povratka u Valenciju odakle je 2011. godine otišao u Chelsea za 27 miliona eura. Predstavnici Šišmiša su već kontaktirali igračevog oca.

Oglasi

Druga opcija je Betis gdje ga silno želi Manuel Pellegrini. Ekipa iz Andaluzije je trenutno u prednosti jer bi tu imao veću minutažu.

Iskusni veznjak je praktično cijelog ljeta trenirao individualno. Bilo u Engleskoj, bilo u Španiji. Itekako je fizički spreman i smatra da još može igrati u vodećim ligama.

Svjestan da su mnogi klubovi u Španiji pod pritiskom registrovanja igrača zbog ekonomskih ograničenja Mata razmišlja i da besplatno igra za novi klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Već je odbio ponude iz Turske, SAD-a, Saudijske Arabije i Japana. Željeli su ga i klubovi iz donjeg dijela tabele Premiershipa, ali im se zahvalio.

Igrajući za Chelsea i Manchester United Mata je zaradio na desetine miliona. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 60 miliona eura pa i ne čudi zašto je spreman igrati besplatno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi