Jubilej Wagnera i Menalo za pobjedu Širokog na Piroti

Pobjeda Širokog

Jubilej Wagnera i Menalo za pobjedu Širokog na Piroti

M. Šljivak

Nogometaši Širokog savladali su u prvom kolu Premijer lige BiH kao gosti ekipu Travnika s 2:1.

Odlično su gosti otvorili meč. Igrala se osma minuta kada je Wagner nakon sjajne akcije pogodio za vodstvo od 1:0, što je bio 100. gol Brazilca u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U šoku su nakon primljenog gola bili Veziri, a to je Široki maksimalno iskoristio. Igrala se 14. minuta kada gužvu u kaznenom prostoru koristi mladi Luka Menalo za prednost od 2:0.

Lagano je Široki potom održavao prednost. Nisu dopuštali Travniku da stvori neke velike šanse, pa se na odmor otišlo vodstvom gostiju od 2:0.

Nastavak je ponudio jako dobar meč. Oba tima su imala prilike za gol, Široki nešto bolje, ali je golman domaćih Peco s nekoliko dobrih odbrana spasio svoj gol.

Do kraja je Travnik uspio preko Smajića da smanji na 2:1, ali je Široki sačuvao prednost.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Travnik - Široki 1:2 (Smajić 81' / Wagner 8', Menalo 14')

Travnik: Peco, Terzić, Kovač, Hasanhodžić, Durak, Šivšić, Dudić, Anđušić, Kouadio, Radosavljević, Smajić

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki: Soldo, Ćorić, Pehar, Ivanković, Wagner, Menalo, Kožulj, Sesar, Brekalo, Bralić, Marković

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.