U Travniku optimistični: Ne bojimo se Širokog

Održana press konferencija

U Travniku optimistični: Ne bojimo se Širokog

Danas je u prostorijama Edukacijskog fakulteta održana press konferencija NK Travnika povodom početka nove takmičarske sezone. 

Prisutnima su se obratili direktor kluba Midhet Sarajčić, šef stručnog štaba Almir Memić, kapiten ekipe Feđa Dudić i golman Adis Nurković, dok predsjednik kluba Nihad Selimović zbog ranije preuzetih obaveza nije prisustvovao press konferenciji.  

Direktor Sarajčić je nakon pozdravljanja prisutnih dao uvodnu riječ vezano za početak nove sezone u kojoj ispada 6 klubova, osvrnuo se na pripremni period ekipe u kojem su priključeni novi igrači, te finansijsku situaciju u klubu.

"Obzirom da u ovoj takmičarskoj sezoni ostaje samo 10 klubova, nadam se i vjerujem da će Travnik opet izboriti premijerligaški status, jer smo u dasadašnjem periodu dokazali da se znamo nositi sa pritskom.", rekao je Sarajčić, a prenijela zvanična web stranica NK Travnik. 

Šef stručnog štaba Almir Memić istako je da se ne plaši Širokog.

"Sutra dočekujemo ekipu Širokog i mogu slobodno reći da se ne bojimo. Dovoljno ih poznajemo, znamo im mane i slabosti, tako se nadam povoljnom rezultatu", rekao je Memić, i dodao: 

"Što se tiče opstanka i zadržavanja premijerligaškog statusa, biće izuzetno napeto. Mislim da će se liga podijeliti na dva dijela, šest ekipa će se boriti za vrh tabele, a deset ekipa borit će se za opstanak među kojima smo i mi. Nadam se najboljem ishodu, jer grad Vezira je zaslužio opstanak u društvu najboljih."

Iskusni igrači Dudić i Nurković su također optimistično izjavili da se nadaju opstanku, obzirom da su ekipi priključeni mladi momci, koji su željni dokazivanja. 

Glavna tema press konferencije bila je početak nove takmičarske sezone, ali i predstavljanje igrača koji će ovu sezonu braniti boje NK Travnika. 

Na Pirotu je stiglo osam novih igrača tako da igrački sastav znatno je promijenjen. Od igrača koji su prošlu sezonu nastupali za Travnik, ugovore su produžili : Nurković, Terzić, Kovač, Nuhić, Aleksić, Čurić, Jašarević, Durak, Peco, Dudić, Varupa, Kadrić, Čivić, Fazlić, Smajić, Đogić

Pojačanja su Kobiljar Rijad, Šivšić Safet, Plakalo Alem, Radosavljević Duško, Germain Kouadio, Anđušić Duško, Mekić Nedim, Hasanhodžić Emrah

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju press konferencije predstavljeni su novi dresovi renomiranog proizvođača NAAI, u kojima će ekipa nastupati u i ovoj sezoni.

Prvo kolo Travnik dočekuje ekipu Širokog Brijega, u nedjelju 26.jula, u 17:30h.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.