Rossoneri u nevjerici: Real radi transfera od 150 miliona slabi Milan i pojačava drugi klub
FOTO: Španski mediji tvrde da je Florenitno Perez pronašao način da dovede fudbalera za kojeg se otima pola Evrope i tako nadmudri bogate klubove iz Premiershipa

Loša vijest za prvaka Italije

Rossoneri u nevjerici: Real radi transfera od 150 miliona slabi Milan i pojačava drugi klub

Admin Čaušević

Florentino Perez je pronašao način da angažuje novog Galaktikosa čije će dovođenje koštati 150 miliona eura, barem tako tvrde španski mediji naklonjeni Real Madridu.

Real Madrid je uz PSG jedini koji uspjeva da se odupre engleskim "teškašima" te ih izbaci iz utrke za dovođenje najboljih i najtraženijh igrača današnjice.

Ako je vjerovati španskom listu Cadena Ser Real Madrid je izbio na prvo mjestu u trci za potpis Judea Bellinghama, ali istovremeno i Milan ostavio u nevjerici.

U Milanu kao posuđen igrač Reala ove sezone odlične partije pruža Brahim Diaz, posebno u Ligi prvaka, ali odlični 23-godišnjak bi na ljeto mogao završiti u drugom klubu.

Naime, Borussija Dortmund je za prodaju Bellinghama odredila cijenu od 150 miliona eura, tako se navodno iz utrke povukao već Liverpool.

Jedina prva konkurencija Realu je Manchester City, ali se Kraljevi nadaju da će uz pomoć Diaza uspjeti dovesti mladog Engleza pred kojim je svjetla budućnost.

Oglasi

Španski mediji navode da će Diaz biti uključen u ponudu te se nadaju da će njegov igrački karton i novčani iznos veći od 100 miliona biti dovoljan za dolazak na Bernabeu.

Diaz je u Real stigao prije skoro četiri godine za 17 miliona eura iz Manchester Cityja, ali se u madridskom velikanu nije uspio nametnuti pa je do sada bio na posudbi u Milanu.

Kraljevima treba reforma veznog reda, svjestan je toga Perez te polako, ali sigurno priprema teren za nasljednike Tonija Kroosa i Luke Modrića, pa i Casemira koji je otišao u Manchester United.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Edouard Camvinga i Aurelien Tchouameni su od ranije u ekipi, a naredni cilj je dovođenje 19-godišnjeg Bellinghama.

Prošle godine Real se u trci sa Manchester Cityjem za dovođenje Erlinga Haalanda povukao olako, ali kada je u pitanju engleski veznjak to očigledno neće biti slučaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi