Kloppa pitali dolazi li Bellingham u Liverpool, on razočarao odgovorom: "Ako dijete želi Ferrari..."

Njemački stručnjak je bio jasan

Kloppa pitali dolazi li Bellingham u Liverpool, on razočarao odgovorom: "Ako dijete želi Ferrari..."

E. Čaušević

Liverpool će ovog ljeta napraviti sigurno određene promjene u igračkom kadru jer je jasno da je ekipa koja je dominirala nekoliko sezona dala svoj maksimum i da je vrijeme da Redsi malo osvježe ekipu. S ovim klubom povezuje se i Jude Bellingham koji će biti glavna atrakcija na ljeto, no jedna rečenica Jurgena Kloppa riješila je dileme oko tog transfera.

Liverpool ove sezone igra ispod svih očekivanja i čak je upitno da li će Redsi uspjeli izboriti plasman u Evropu naredne sezone.

Jurgen Klopp ne želi dići ruke od ekipe i potvrdio je da ostaje na Anfieldu iako je svjestan da ga čeka veliki izazov. Na ljeto će morati napraviti određene promjene u ekipi kako bi ih malo "razdrmao" i pokušao vratiti na stare staze slave.

S Liverpoolom se već neko vrijeme povezuje nekoliko fudbalera, a čini se da se najviše spominje Jude Bellingham koji će na ljeto gotovo sigurno napustiti Borussiju Dortmund.

Engleski reprezentativac će na ljeto biti sigurno prva meta mnogih evropskih velikana, a špekuliše se da je Liverpool još ranije pokazao interes za njega.

To su pitali i Jurgena Kloppa, te tražili od njega da otkrije da li će Bellingham zaista stići na Anfield na kraju ove sezone, a njemački stručnjak je razočarao navijače Liverpoola svojom izjavom.

Oglasi

"Ne znam zašto uopšte razgovaramo o stvarima koje ni teoretski ne možemo napraviti. Ako dijete kaže da želi Ferrari za Božić morate odgovoriti da to ne možete priuštiti, a ni da on nije dovoljno star da vozi automobil. To je sve što imam da kažem na tu temu", poručio je Klopp.

[twitter]https://twitter.com/ESPNUK/status/1646807082576891904[/twitter]

Klopp je jasno dao do znanja da Liverpool neće imati namjeru da se razbacuje s novcem u ljetnom prelaznom roku, te da im ne pada na pamet da na jednog igrača potroše preko 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bellingham s Dortmundom ima ugovor do ljeta 2025. godine, a navodno njemački klub će na ljeto za njega tražiti čak 120 miliona eura.

Englez je u dosadašnjem dijelu sezone za njemački klub u svim takmičenjima odigrao 37 utakmica, zabio je deset golova i dodao sedam asistencija.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi