Navijači Barce bijesni zbog poteza Bellinghama: "Gavi će ga natjerati da plati za to, vjerujte mi"

Navijači Barce bijesni zbog poteza Bellinghama: "Gavi će ga natjerati da plati za to, vjerujte mi"

Edmir Škorić

Engleski reprezentativac Jude Bellingham ovog je ljeta iz dortmundske Borussije prešao u Real Madrid, a debitovao je nedavno na američkoj turneji protiv Milana.

Bellingham je stigao kao veliko pojačanje u Real, a igrao je osim protiv Milana i protiv Barcelone.

Trema? Nemam baš da budem iskren. Osjećao sam se prilično mirno, uzeo sam loptu manje-više i čim sam je dobio, osjećao sam se vrlo ugodno", rekao je Jude Bellingham za službenu web stranicu Real Madrida.

On je u subotu odigrao prvi El Clasico i to pred 80.000 ljudi u Teksasu, no pamtit će ga po lošem jer je njegov tim poražen sa visokih 3:0.

No, internetom se širila rasprava o jednoj posebnoj sceni. Bellingham je za kratko vrijeme uspio da se privikne na nešto grublji stil igre koji je uobičajen za duele Reala i Barcelone.

Nakon jedne izgubljene lopte, Bellingham je potrčao prema njoj, no na kraju je nepotrebno s leđa odgurnuo stopera Barcelone Andresa Christensena.

Oglasi

Takav potez protiv vječitih rivala učinio je Bellinghama popularnim među navijačima Real Madrida na njegovom debiju, dok se to naravno nije dopalo navijačima Barcelone.

"Gavi će natjerati Bellinghama da plati za to, vjerujte mi", napisao je jedan Barcin fan na Twitteru.

Zvijezda Barce Gavi (18) u Clasicu je sjedio samo na klupi. Španski reprezentativac smatra se velikim draguljem Katalonaca i moćnikom u Barcinom veznom redu. Pogotovo u dvobojima protiv rivala iz Madrida, Gavi je svojom fizičkom igrom više puta skrenuo pozornost na sebe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bellingham je igrao u Njemačkoj razne derbije, no igranje u El Clasicu za njega je ipak nešto posebno.

Barcelona i Real Madrid će po svemu sudeći i naredne sezone voditi žestoku borbu za titulu, a prvi ligaški El Clasico bit će odigran u 11. kolu. Sezona počinje 11. avgusta, Real će gostovati Athletic Bilbau, dok će Barcelona u predgrađe Madrida u goste Getafeu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Belingam je doktor nauka za ovog precijenjenog orangutana
0 0
Culer
Čekaj, zar niste poslali Gavija u paketu za Pariz?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije