Novi bahati klinac na velikoj sceni: Vrijedi 100 miliona i misli da je kralj, saigrači ga ne podnose

Tek mu je 19 godina

Novi bahati klinac na velikoj sceni: Vrijedi 100 miliona i misli da je kralj, saigrači ga ne podnose

Admin Čaušević

Možda je mlade igrače najbolje opisao Cristiano Ronaldo u svom ekpslozivnom intervjuu. Uopšte ne cijene i ne poštuju starije kolege i zbog svog bahatog ponašanja izzaivaju gnijev od saigrača. Tako je i sa jednim od najboljih mladih igrača današnjice za kojeg se otimaju evropski velikani.

"Mislim da mladi igrači ne poštuju iskusnije igrače i starije igrače, žive u drugačijoj eri. Moram reći da moj sin koji ima 12 godina nema takav mentalitet", rekao je Ronaldo u sada već famoznom intervju.

"Oni su gladni. Misilm da do nekih stvari dolaze mnogo lakše, uopšte se na pate, boli ih briga. Nije to samo u Unitedu, već svugdje. Ova generacija je drugačije od moje."

"Prave se da slušaju, na jedno uho im uđe, a izađe na drugo. To me ne iznenađuje, ali je prava šteta što kad imaju najbolji primjer ispred sebe makar ne pokušaju da ga slijede."

Ta ima istine u onom što govori Ronaldo potvrđuje primjer i Judea Bellinghama, 19-godišnjek igrača Borussije iz Dortmund čija je vrijendost procjenjena na više od 100 miliona eura.

Oglasi

Očekuje se da će vezni igrač na ljeto napustiti Žuto-crne, a njegova porodica navodno traži ponude od vodećih evropskih ekipa poput Real Madrida, Liverpoola, Manchester Cityja i Chelseaja.

Kako izvještava njemački list Bild, "pogrdni govor tijela" 19-godišnjaka na terenu živcira njegove saigrače, a klub je "u krizi" nakon dva uzastopna poraza prije nego što je stigla pauza za Svjetsko prvenstvo pa više uopšte nisu među mjestima koja vode u Ligu prvaka.

Iako je raspoloženje u svlačionici opisano kao zdravo, vjeruje se da igrači ne djeluju kao da tjeraju zavjere jedni protiv drugih. Navodno tu najviše prednjači Bellingham koji je i treći kapiten ekipe.

Bellingham koji je treći kapitem ekipe glasno i često kritikuje saigrače na terenu što je dovolo do kontroverze i da ne bude toliko omiljen lik u svlačionici.

Vjeruje se da je Bellinghamova situacija s transferom "značajan ometajući faktor" među njegovim kolegama iz Borussije, a tinejdžerska zvijezda jedna je od najtraženijih u Evropi.

Englez će igrati na Svjetskom prvenstvu i cilj će mu biti predstaviti se u što boljem svjetlu kako bi dodano podigao svoju vrijednost. Do sada je ove sezone na učinku od devet golova i tri asistencije u svim takmičenjima što je odlična brojka za nekog ko igra u veznom redu.

Inače, mnogi već Bellinghama vide u dresu Real Madrida, ali daleko od toga da je taj posao završen pogotovo na unosne ponude koje spremaju najbogatiji klubovi Premiershipa.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

koraj
Najvaznije otkrice na sa.ba je rijec "bahat"!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije