Sjajnog fudbalera je zloćudna bolest je učinila neprepoznatljivim, sada mu slijedi još veći pakao

Nema mira za Hallera

Sjajnog fudbalera je zloćudna bolest je učinila neprepoznatljivim, sada mu slijedi još veći pakao

Admin Čaušević

Prošle sezone je bio među najboljim evropskim napadačima, ostvario je sjajan transfer i čekao se njegom potpuni iskorak, ali umjesto sreće i radosti dočekao ga je pakao kojem se ne nazire kraj pošto se situacija pogoršala.

Sebastien Heller je ljetos prešao iz Ajaxa u Borussiju Dortmund sa 31 milion eura i trebao je biti zamjena za Erlinga Haalanda, međutim nastup u dresu Žuto-crnih još nije dočekao.

Naime, na 28-godišnjaku je tokom jednog ljekarskog pregleda otkriven rak testisa te da mora ići na hemoterapciju i to što je prije moguće kako bi se zaustavilo širenje.

Ipak, fudbaler iz Obale Slonovače nije klonuo duhom, te je odmah poslušao savjet ljekara i počeo proces oporavka,a početkom oktobra se pojavila vijest da bi mogao početi i sa novim treninzima.

Optimistične informacije su govorile da bi već na proljeće mogao na teren, međutim ubrzo je uslijedio novi šok, a konačna potvrda svega je stigla u srijedu navečer.

Oglasi

Haller je na društvenim mrežema potvrdio da borba za njega nije završena te da će uskoro morati na novu operaciju.

"Kao što je planirano od početka, nakon hemoteravije razmatrane su različite mogućnosti. Moram objaviti da borba za mene još nije gotova."

"Morat ću ići na operaciju kako bih se konačno riješio ovog tumora koji me udaljava od terena."

"Želio bih vam svima zahvaliti na porukama podrške i snazi koju ste mi dali u ovom iskušenju. Veselim se ponovnom susretu s vama", poručio je Haller.

Nedavno je sjajni napadač za stranicu UEFA-e govorio kakav mu je život postao, ali je jasno da za da njega nema mira te da ga čekaju nova iskušenja.

"Provodio bih pet dana u bolnici, nisam mogao ustajati iz kreveta dok mi se terapcija ubrizgava. To sam morao raditi u četiri faze, a svaka hemoterapija traje otprilike tri sedmice."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nakon toga, ovisno o tome kako moj rak napreduje i kako se širi, možda ću biti prisiljen na operaciju."

Na kraju su se crne sumnje ispostavile tačnim. Haller će morati pod nož uz nadu da će se sve završiti na najbolji mogući način.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
raja ostade haller bez jaja rip
0 18
Krivaja Zavidovići
Pobjediće bolest i vratiti se na teren. Siguran sam...
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti