Jukić pred raskidom sa Zrinjskim, gdje će nastaviti karijeru? Željezničar, Široki ili inostranstvo?

Nije otputovao na pripreme

Jukić pred raskidom sa Zrinjskim, gdje će nastaviti karijeru? Željezničar, Široki ili inostranstvo?

Adnan Beganović

Ivan Jukić, iskusni 28-godišnji krilni napadač će uskoro i službeno raskinuti saradnju sa Zrinjskim. No, neće dugo biti bez kluba jer neslužbene informacije govore da mu ne manjka ponuda.

Nogometaši aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, Zrinjskog, su otputovali u Hrvatsku na glavni dio priprema.

Novi šef struke Mario Ivanković je na pripreme poveo 27 fudbalera, a među njima nije bilo Ivana Jukića koji će u narednim danima najvjerovatnije raskinuti ugovor sa Plemićima koji vrijedi do ljeta 2026. godine.

A, kada raskine ugovor, Jukić sasvim sigurno neće dugo biti bez kluba jer postoji nekoliko klubova iz naše zemlje koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima.

Neslužbene informacije do kojih je došao SportSport govore da bi Jukića u svojim redovima rado vidjeli Željezničar i Široki Brijeg, no želja 28-godišnjeg krilnog fudbalera je prije svega odlazak u inostranstvo.

U svakom slučaju, mnogo toga će po ovom pitanju biti jasnije kada se Jukić i službeno rastane sa Zrinjskim, a to bi se trebalo desiti u narednim danima.

Oglasi

Inače, Jukić je senirosku karijeru počeo u RNK Split. U Hrvatskoj je još igrao za Imotski, da bi na ljeto 2017. otišao u Poljsku, tačnije u Korona Kielce.

U ovom klubu se zadržao do početka 2020. godine kada je stigao u FK Sarajevo. A, nakon godinu i pol iz Sarajeva prelazi u Zrinjski.

Jukić u dresu FK Sarajevo

Za Zrinjski je odigrao ukupno 83 utakmice i pritom je postigao devet pogodaka, kojima je dodao i 13 asistencija. Jukić je odigrao i pet utakmica za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Plemićima se u Hrvatskoj priključuje i Bilbija

Glavni dio priprema Zrinjski će obaviti u Svetom Martinu na Muri gdje će boraviti do 12. jula.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Na pripreme je otputovalo 27 fudbalera Zrinjskog i to: Anis Sefo, Goran Karačić, Marko Marić, Arman Šutković, Josip Ćorluka, Kerim Memija, Hrvoje Barišić, Slobodan Jakovljević, Toni Šunjić, Marin Magdić, Amir Duraković, Sebastian Corda, Mario Tičinović, Tomislav Kiš, Ivan Posavec, Tarik Ramić, Antonio Ivančić, Igor Savić, Antonio Prskalo, Marko Kozina, Matija Malekinušić, Mario Ćuže, Fran Topić, Besart Abdurahimi, David Čamber, Nardin Mulahusejnović i Franko Sabljić, dok se po dolasku pripremama priključio i Nemanja Bilbija koji nastavlja postoperativnu rehabilitaciju.

Dodajmo da će Zrinjski u Hrvatskoj odigrati tri prijateljska susreta i to protiv Slaven Belupa, Lokomotive i ukrajinske Zorye.

Top Komentari

Frane
Ovaj 23. Dobio za 100% jači ugovor i ugasio se ko Bosanski rudnici, mada je i do tad većinom ulazio s klupe, ali poslje potpisa ugovora(sigurno nije slučajno) je zaboravio na prazan gol zabiti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti