Julen Lopetegui dobio novi angažman

Španac preuzeo kormilo Seville

Julen Lopetegui dobio novi angažman · Zvanično

Sevilla će svog novog šefa struke zvanično predstaviti sutra, ali je već danas klub iz Andaluzije potvrdio da će to biti Julen Lopetegui.

Nekadašnji selektor reprezentacije Španije, Julen Lopetegui će ostati upamćen po rekordno kratkom angažmanu u Real Madridu.

Naime, on je zbog skandala kojeg je izazvao jer se iza leđa španskom fudbalskom savezu dogovarao sa Realom ostao bez prilike da vodi Furiju na Mundijalu u Rusiji, a onda doživio i "debakl" na klupi Kraljeva.

Lopetegui je dobio priliku da uvede ekipu Reala u sezonu 2018/2019, ali je na Santiago Bernabeu izdržao do oktobra prošle godine.

Čelnici Reala su se nadali da će Lopetegui nastaviti tamo gdje je stao Zidane, ali on nije uspio u tome, a kap koja je prelila čašu bio je poraz u El Clasicu od 5:1.

Ipak, sada je Julen Lopetegui dobio novu šansu da pokaže koliko vrijedi u trenerskom poslu.

Naime, on je sa Sevillom potpisao trogodišnju saradnju, a kao što je već rečeno sutra će biti zvanično predstavljen u prostorijama kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Lopetegui će na klupi Seville naslijediti privremenomog šefa struke Joaquina Caparrosa koji je "priveo kraju" sezonu Andalužana nakon što je Pablo Machin potrajao samo 10 mjeseci na kormilu ekipe sa Ramon Sanchez Pizjuana.

Sevilla je minulu sezonu završila na šestoj poziciji u La Ligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi