Reyesov kovčeg sa Sevillinog stadiona ispraćen uz suze, himnu, aplauze i spektakularnu bakljadu

Danas će biti sahranjen

Reyesov kovčeg sa Sevillinog stadiona ispraćen uz suze, himnu, aplauze i spektakularnu bakljadu

E. Čaušević

Španski fudbaler Jose Antonio Reyes poginuo je u subotu u saobraćajnoj nesreći u  35. godini života.

Do incidenta na autobputu A-367 došlo je u subotu 11:40 kada je automobil kojim je upravljao Reyes sletio s ceste te se zapalio. Prve informacije govore da je uzrok nesreće prebrza vožnja, a čini se da je bivši ofanzivac Reala, Seville, Arsenala i drugih klubova vozio brže od 200 km/h.

Radi se o automobilu marke Mercedes Brabus s550 380hp koji je bio u Reyesovom vlasništvu. Automobil je praktično izgorio u potpunosti. Igrač se vraćao iz Alamendraleja gdje je obavio jutarnji trening, a kada nije dobio poziv za meč između Extramadure i Cadisa odlučio se vratiti kući.

Sinoć je u Sevilli održana komemoracija, a kovčeg Reyesa donijeli su na stadion Sanchez Pizjuan gdje je proveo najljepše trenutke svoje karijere.

Na komemoraciji je bio veliki broj sadašnjih i bivših igrača Seville koji su se oprostili od svog bivšeg saigrača. Pred stadionom je bio ogroman broj navijača koji je u suzama čekao da kovčeg iznesu iz prostorija stadiona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada se to desilo navijači su u suzama spontano počeli pjevati pjesmu koju su još davno posvetili svom igraču, a automobil s njegovim kovčegom ispratili su uz nevjerovatnu bakljadu, aplauze i himnu Seville.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi