Vratio se u Barcelonu povrijeđen, a jučer napravio ono što niko nije očekivao

Kounde u centru pažnje

Vratio se u Barcelonu povrijeđen, a jučer napravio ono što niko nije očekivao

E. Čaušević

Xavi Hernandez našao se u ogromnim problemima zbog reprezentativne pauze.

Barcelona je ostala bez nekoliko važnih igrača jer su se nakon reprezentativnih obaveza povrijeđeni vratili Ronald Araujo, Memphis Depay i Jules Kounde, a na lakšu povredu žalio se i Ousmane Dembele.

Već je poznato da će Araujo van terena biti sigurno najmanje dva mjeseca nakon operacije, a Depay će s druge strane odsustvovati s terena oko mjesec dana.

Također, prve informacije govorile su da će i Kounde da odmori mjesec dana i da će se na teren vratiti krajem oktobra što je značilo da će i on poput Arauja i Depayja sigurno propustiti derbije protiv Real Madrida i Intera.

Kounde je došao u Barcu kao veliko pojačanje iz Seville i odigrao je nekoliko odličnih mečeva i pokazao je da je katalonski klub u defanzivi dobio konačno odličnog fudbalera.

Njegova povreda je možda i ponajviše uzdrmala Xavija, ali jučer su svi ostali bez teksta kada se Francuz pojavio u trening centru Barcelone.

Oglasi

Španski mediji su objavili fotografiju kako Kounde trenira s ekipom Barcelone i nikome nije bilo jasno šta se dešava.

Međutim, ubrzo nakon toga stiglo je objašnjenje da Koundeov oporavak ide brže nego što je iko očekivao, te da bi se on mogao uskoro vratiti na teren.

Francuski reprezentativac je odradio dio treninga s ostatkom ekipe, a potom je s kondicionim trenerima trenirao po posebnom planu i programu.

Mundo Deportivo piše da Kounde želi što prije da se vrati na teren i da mu je cilj da bude spreman za El Clasico

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, prvi ovosezonski okršaj između Real Madrida i Barcelone igra se 16. oktobra s početkom u 16:15 sati na Santiago Bernabeu, a za Xavija su sigurno fantastične vijesti da će Kounde vjerovatno biti spreman.

S druge strane sigurno je da Depay i Araujo neće biti u konkurenciji za tu utakmicu. Što se tiče Dembelea povreda nije ozbiljna i on bi već sutra trebao igrati na gostovanju kod Mallorce.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi