Gotovo je: Jules Kounde je novi član Barcelone!

Novo pojačanje Katalonaca

Gotovo je: Jules Kounde je novi član Barcelone!

Eldar Ganibegović

Barcelona će uskoro ozvaničiti dolazak francuskog defanzivca Julesa Koundea. 

Zapravo, dali su navijačima mogućnost da kupe klupski dres s prezimenom Kounde na poleđini prije nego što su i sami zvanično objavili transfer.

Trajalo je to samo nekoliko minuta, ali kako je izvijestilo više izvora, Sevilla i Barcelona su konačno postigle dogovor oko igrača.

Jedna od najvećih priča na tržištu bila je ona oko Julesa Koundea. 

Iako ga je u svojim redovima htio i Chelsea, jedna od ključnih stvari za dolazak mladog središnjeg defanzivca je to što je Xavi bio u izravnom kontaktu s igračem kako bi ga uvjerio da obuče dres Barcelone.

Thomasa Tuchela su tijekom vikenda pitali o Koundeovoj situaciji, ali trener nije dopustio da izmakne nikakva informacija, osim osmijeha kada su ga pitali o tome.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, šef Chelseaja rekao je da mu je neugodno zbog načina na koji katalonski klub javno obrađuje svoje potpise.

Također je govorio o Cesaru Azpilicueti, desnom beku i kapetanu Chelseaja, koji se povezivao s odlaskom u Barcelonu. Tuchel je rekao da ne zna bi li dao Azpiju ono što igrač želi i aludirao na činjenicu da je za njih Španac jednako važan kao naprimjer Koulibaly, ali za Barcelonu očito ne, zbog iznosa novca koji se nudi za igrač.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi