Alvarez vratio City u život protiv Liverpoola, ali svi pričaju o reakciji Erlinga Haalanda

Norvežanin ne igra zbog povrede

Alvarez vratio City u život protiv Liverpoola, ali svi pričaju o reakciji Erlinga Haalanda

E. Čaušević

Na Etihadu se trenutno igra veliki derbi 29. kola engleskog Premiershipa između Manchester Cityja i Liverpoola.

U prvom poluvremenu gledali smo zaista fantastičnu utakmicu i već tada je bilo jasno da je opravdan epitet derbija u novom okršaju Cityja i Liverpoola.

Nakon što je City propustio nekoliko velikih prilika na startu utakmice stigao je hladan tuš i kazna za promašaje. U 17. minuti Liverpool je poveo sa 1:0, a mrežu Edersona zatresao je Mohamed Salah.

Međutim, to nije pokolebalo igrače Cityja koji su krenuli još ofanzivnije naprijet, a samo deset minuta kasnije im se to isplatilo.

Građani su u već u 27. minuti poravnali na 1:1 kada je nakon fantastične akcije loptu u mrežu gostiju s Anfielda poslao Julian Alvarez za erupciju oduševljenja na tribinama stadiona Etihad.

U prvom planu se našao Erling Haaland koji danas ne može igrati jer se nije dovoljno oporavio od povrede što je sigurno za ekipu Pepa Guardiole itekako žestok udarac.

Oglasi

Haaland je odlučio da dođe u VIP ložu kako bi pružio podršku svojim saigračima, a vidjelo se i da gori od želje za igrom i sigurno da mu je itekako teško što danas nije na terenu.

No, umjesto njega šansu je dobio Alvarez koji je zabio gol za 1:1, a iako su konkurenti vidjelo se da on i Haaland imaju sjajan odnos jer je Norvežanin znao kako da proslavi pogodak svoje ekipe protiv Redsa.

[twitter]https://twitter.com/btsportfootball/status/1642136419047993346[/twitter]

Potražite više informacija na temu Premier league:

Video na kojem Haaland slavi pogodak svoje ekipe postao je hit na društvenim mrežama i još jednom pokazao kakvu strast ovaj momak ima prema fudbalu bez obzira da li je na terenu ili tribinama.

Podsjećamo, Haaland ove sezone igra u nevjerovatnoj formi i na 37 mečeva zabio je čak 42 gola, a od toga 28 pogodaka postigao je u Premiershipu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi