Novi hladan tuš za Miralema Pjanića stiže uoči večerašnjeg derbija

Opet razočarenje

Novi hladan tuš za Miralema Pjanića stiže uoči večerašnjeg derbija

Eldar Ganibegović

Barcelona večeras u okviru 4. kola španske Primere gostuje kod Seville.

Naš Miralem Pjanić nalazi se u neslavnom društvu fudbalera koje Xavi nikako nije koristio u prva tri kola. Osim bh. veznjaka to su još Pique, Depay i dva rezervna golmana, Tenas i Pena.

Iako je Xavi i uoči večerašnje utakmice slatko govorio o Miralemu Pjaniću na jučerašnjoj press konferenciji, čini se da to mnogo ne pije vode i da će opet Pjanić utakmicu početi na klupi za rezerve.

Naime, kako javlja Mundo Deportivo, sastav Barcelone večeras izgledat će ovako: Ter Stegen; Garcia, Araujo, Kounde, Alba; Busquets, De Jong, Pedri; Raphinha, Dembele, Lewandowski.

Može biti slika sljedećeg: tekst "SEVILLA BARÇA 21:00 TV Movistar LaLiga Árbitro: Mateu Lahoz /VAR: Gil Manzano ESTADIO: R. SÁNCHEZ PIZJUÁN Bono Montiel Nianzou Gudelj Acuña Fernando Jordán Papu Oliver Torres Rafa Mir Isco Dembélé Lewandowski Pedri Rapinha Busquets Jordi Alba DeJong Eric Garcia Araujo Koundé Ter Stegen Entrenador; Julen Lopetegui Suplentes: Dmitrovic (p), Alberto Flores,Jesús esús Navas, Kike Salas, José Angel, Alex Telles, Delaney, Rakitic, Lamela Suso, Dolberg, En-Nesyri Lesionados: Marcao, Tecatito, Rekik Dec. Entrenador: Xavi Hernández Suplentes: Peña (p), Arnau Tenas (p), Piqué, Christensen, Balde, Kessie, Pjanic, Sergi Roberto, Gavi, Ansu, Ferran Torres, Memphis Lesionados: Ninguno DEcisión técnica: Bellerín, Marcos Alonso"

"Baš kao što sam rekao i prije tri sedmice, smatram da nam Miralem Pjanić može pomoći. On je sjajan profesionalac i dobro trenira. Sviđa mi se njegov karakter", rekao je Xavi jučer, a onda ipak spustio loptu na zemlju:

"Ipak, on ima konkurenciju u veznom redu. Tu su Busquets, Frenkie De Jong i Kessie. Svi se bore za poziciju u timu, ali u principu računam na Pjanića".

Nakon tri odigrana kola Barcelona je treća na tabeli sa sedam bodova treća na tabeli, a bolji od njih su samo Real Madrid i Real Betis koji su maksimalni nakon tri kola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanića što se tiče, on je ove sezone igrao samo u prijateljskim utakmicama, a zabilježio je i jednu asistenciju na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ostaje nam da vidimo da li će Mire šansu dobiti makar s klupe, jer očigledno da u prvoj postavi neće biti. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1630778389
Iskreno po naslovu sam pomislio da nije nikako u protokolu, a da počne utakmicu od prve minute bilo bi zaista veliko iznenađenje
2 0
dr.nele
Digo bi ja sidra pravac Roma ponudio se za manje pare da igram ali da igram tamo dje sam voljen a ne kod barselone kluba za koji sam uvjek mislio da je ciganjski i jest mamu jebbonsvoju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti