Nagelsmann ima samo jednu želju prije polaska u Minhen

Novi trener Bayerna

Nagelsmann ima samo jednu želju prije polaska u Minhen

E. Škorić

Već je poznato da će od ljeta na klupi Bayerna sjediti mladi i perspektivni njemački stručnjak Julian Nagelsmann.

Nagelsmann je postigao dogovor s Bayernom i on će ubrzo put Minhena gdje će pokušati da nastavi dominaciju Bavaraca u Njemačkoj, ali i da vrati pehar namijenjen najboljoj ekipi na Starom kontinentu.

Ipak, prije nego stigne u Minhen i krene s novom pustolovinom, Nagelsmann ima jednu želju, a to je da osvoji Kup s Leipzigom. Njegov tim je sinoć nakon produžetaka u polufinalu bio bolji od Werdera, a večeras čeka rivala u finalu. Bit će to ili Borussia Dortmund ili niželigaš Kiel.

Borussia je jasno veliki favorit u tom meču koji se igra od 20:30 sati, no ko god bio u polufinalu Kupa, Leipzig će imati realne šanse da osvoji Kup i to bi bio najbolji način za oroštaj Nagelsmanna od kluba.

"Zaista bih želio da se od Leipziga oprostim sa trofejom. Bilo bi to savršeno za oproštaj", poručio je Nagelsmann.

"Na kraju, kad se sve sabere, bolji tim je prošao u finale. Bio je ovo meč pun emocija i naboja. Iza nas je naporan period i momci su dali sve od sebe da pobijedimo. Werder nam je otežao posao dobrom igrom, ali smo uspjeli da uz malo sreće stigneno do finala", rekao je Nagelsman sinoć nakon meča.

Nagelsmann će poslati najskuplji trener ikad što se tiće obeštećenja jer će Bayern platiti Leipzigu oko 25 milionaeura. Prije njega rekord je držao Andre Villas-Boas kojeg je Chelsea za 15 miliona eura kupio od Porta prije 11 godina.

Što se tiče Hansija Flicka, koji je osvojio brojne trofeje s ekipom Bayerna, on će najvjerovatnije postati selektor Njemačke nakon Evropskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi