RB Leipzig imenovao nasljednika Juliana Nagelsmanna
Foto - RB Leipzig

Jesse Marsch preuzima klupu

RB Leipzig imenovao nasljednika Juliana Nagelsmanna

M. Šljivak

Američki stručnjak Jesse Marsch (47) novi je trener njemačkog bundesligaša RB Leipziga.

Nakon što je Julian Nagelsmann prije nekoliko dana potvrđen kao novi trener minhenskog Bayerna, rukovodstvo Leipziga je brzo reagovalo i pronašlo mu je zamjenu.

Na mjesto trenera njemačkog bundesligaša sjest će američki trener Jesse Marsch, aktuelni trener austrijskog prvaka Red Bull Salzburga.

"Jesse Marsch postat će naš novi trener od sezone 2021/2022. Ekipu preuzima od Juliana Nagelsmanna koji odlazi u Bayern", saopšteno je iz njemačkog kluba.

Izvršni direktor RB Leipziga Oliver Mintzlaff istakao je veliko zadovoljstvo angažovanjem 47-godišnjeg Amerikanca na mjesto trenera.

"Radujemo se saradnji sa Jessejem Marscom i daljem napretku i razvoju s njim. Uspjeli smo angažovati čovjeka kojeg smo željeli i poziciju trenera smo popunili vrhunskim stručnjakom", rekao je Mintlaff.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jesse Marsch je ranije radio kao pomoćni trener u RB Leipzigu. Tamo je proveo sezonu 2018/2019, a zatim je otišao u Salzburg s kojim je dominantan u Austriji i imao je dobre nastupe u Evropi.

Pored Salzburga tri godine je vodio New York Red Bullse, godinu Montral Impact, a bio je i pomoćni trener u reprezentaciji SAD-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi