Novi trener Bayerna mlađi od kapitena ovog kluba

Nagelsmann preuzima Bavarce

Novi trener Bayerna mlađi od kapitena ovog kluba

E. Čaušević

Bayern je danas zvanično potvrdio da će Julian Nagelsmann od naredne sezone biti novi trener ovog kluba.

Bavarci su danas na zvaničnoj stranici potvrdili da je Nagelsmann novi trener i da je s ovim klubom potpisao petogodišnji ugovor. On će se minhenskom klubu priključiti na kraju ove sezone.

Također, Bayern je za njegovo dovođenje morao da plati čak 25 miliona eura Leipzigu jer je on bio pod ugovorom sa ovim klubom.

Nagelsmann u Bayern stiže umjesto Hansija Flicka koji je prošle sezone uspio da osvoji sve što je mogao. Međutim, zbog neslaganje s čelnicima kluba odlučio je da traži raskid ugovora.

Sigurno je da ovog stručnjaka čeka itekako težak posao jer neće biti lako nastaviti nakon odličnih rezultata koje je ostvario Flick.

No, pojedini mediji misle da Nagelsmann nije dorastao zadatku i da je prerano da vodi tako veliki klub jer ima tek 33 godine što je zaista raritet u svijetu fudbala ta tako mlad trener vodi velikana.

Pojedini mediji su otkrili da je rijetkost da je u klubu kapiten stariji od svog trenera, a to će sada biti slučaj u Bayernu. Nagelsmann je rođen 23. jula 1987 godine i mlađi je skoro godinu dana od Manuela Neuera. Kapiten Bayerna rođen je 27. marta 1986. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nagelsmann ima dovoljno iskustva jer je trenirao Hoffenheim i Leipzig i jasno je da će dolazak u Bayern biti novi iskorak u njegovoj trenerskoj karijeri.

Mladi trener na klupi Leipziga je više od dvije godine i njegov tim je ove sezone jedini parirao Bayernu i još uvijek je teoretski u igri za titulu. Prethodno je tri godine vodio Hoffenheim, gdje je takođe trenirao U-17 i U-19 ekipe, a na klupi te momčadi je postao najmlađi trener u Ligi prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noone
Pa ljudi dobili vrhunskog trenera i još osigurali titulu ovim potezom.. Bayern je to
1 0
user1610286185
Nagelsmann je rođen 23. jula 1987 godine i mlađi je skoro godinu dana od Manuela Neuera. Kapiten Bayerna rođen je 27. marta 1986. godine. PA NI RACUNATI NE ZNATE, GODINU I SKORO 4 MJESECA JE MLADJI IDIOTI
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi