Julian Nagelsmann novi trener Bayerna!

Sve je ozvaničeno

Julian Nagelsmann novi trener Bayerna! · Zvanično

E. Čaušević

Julian Nagelsmann na kraju ove sezone će napustiti klupu Leipziga jer će postati novi trener Bayerna.

Bayern je danas zvanično saopštio da će Nagelsmann biti novi trener ovog kluba i potpisat će ugovor na pet godina.

Također, Bavarci će platiti čak 25 miliona eura obeštećenja Leipzigu jer ovaj mladi stručnjak ima ugovor do ljeta 2023. godine s ovim klubom.

Nagelsmann u Bayern stiže umjesto Hansija Flicka koji je objavio nedavno da će na kraju sezone napustiti klub i zatražiti raskid saradnje.

Bavarci su mu izašli u susret i potvrdili da će Flickom ugovor biti raskinut iako su se navijači protivili tome. Flick je prošle sezone osvojio sve što je mogao s Bayernom, ali zbog neslaganja s politikom kluba odlučio je da je vrijeme za rastanak.

U fudbalu se ne viđa tako često da klubovi plaćaju obeštećenja za trenere i to posebno ne tolike sume.

Nagelsmann će tako poslati najskuplji trener ikad što se tiće obeštećenja. Prije njega rekord je držao Andre Villas-Boas kojeg je Chelsea za 15 miliona eura kupio od Porta prije 11 godina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nagelsmann trenira Leipzig više od dvije godine i njegov tim je ove sezone jedini parirao Bayernu i još uvijek je teoretski u igri za titulu.

Prethodno je tri godine vodio Hoffenheim, gdje je takođe trenirao U-17 i U-19 ekipe, a na klupi te momčadi je postao najmlađi trener u Ligi prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurjak
I sad ko on neki stručnjak, pa mene bi sa onakvom ekipom bilo stid bod izgubiti.De ti jarane budi stručnjak pa vrati Shalke među najbolje i onda ti skidam kapu.
2 13
krems_krems12
Ljetos da su malo vise odrijesili kesu pa fino pokrili odlaske Thiaga, Coutinha, Perisica ne bi ispali iz kupa, lige prvaka, a i dalje bi imali najboljeg trenera na klupi i osvajali triplete.
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi