Nagelsmann gubi živce, gorući problem Bayerna nije riješen: "Svi vide situaciju"
Nagelsmann želi da se što prije riješi pitanje golmana, pošto klub već za sedam dana nastavlja takmičenje i slijedi mu niz važnih duela (Foto: EPA)

Trener Bavaraca zabrinut

Nagelsmann gubi živce, gorući problem Bayerna nije riješen: "Svi vide situaciju"

E. Škorić

Bayern još uvijek nije pronašao zamjenu za povrijeđenog Manuela Neuera i trener Julian Nagelsmann smatra to ozbiljnim problemom.

Neuer je po završetku Svjetskog prvenstva u Kataru odlučio da ode na skijanje i tamo se povrijedio, nakon čega je morao na operaciju i po svemu sudeći za njega je sezona završena.

To je stvorilo ozbiljne i iznenadne probleme Bavarcima, koji su sada primorani da pronađu novog golmana, a vremena za takvo što sve je manje. Imaju čelnici njemačkog velikana listu želja, no za sada nisu uspjeli da riješe goruće pitanje.

Bayern je jučer odigrao utakmicu protiv Salzburga, bilo je 4:4, a Nagelsmann je morao da koristi veterane Svena Ulreicha i 20-godišnjeg Johannesa Schenka.

Nakon susreta sa Salzburgom, trener Bayerna pokrenuo je pitanje potpisa novog golmana. 35-godišnjak je priznao da je nedopustivo imati samo dva zdrava golmana.

"Svi vide kakva je situacija na našem golu. Ionako nam treba golman, to nije opcija. Šta ako Ulreichu puknu ligamenti sljedeće sedmice, šta ćemo onda?", rekao je Nagelsmann.

Oglasi

Uz to, trener njemačkog prvaka stao je u odbranu spomenutom Ulreichu koji je do 63. minute tri puta vadio loptu iz mreže, nakon čega je zamijenjen.

"Moramo razgovarati o tome, nema to veze s povjerenjem (u Ulreicha). Ulle zna svoju ulogu, znamo šta može. Također zna šta može. Vjerovali smo mu u prvoj polusezoni kada se Neuer povrijedio. Nisam tada koristio trećeg golmana, nego samo on", poručio je Nagelsmann.

Sada se kao glavna meta za novog golmana pojavio golman Portugala Diogo Costa, koji ima ugovor s Portom do 2027. godine i odštetnu klauzulu od čak 75 miliona eura.

Na Bayernovoj listi želja je i iskusni Švicarac Yann Sommer, ali u Borussiji M'gladbach nemaju namjeru da ga puste do kraja sezone, a spominjao se i Eintrachtov Kevin Trapp, te mladi Dinamov golman Dominik Livaković.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern mora požuriti s rješavanjem tog pitanja pošto se bliži nastavak bundesligaške sezone, ali i mečevi u osmini finala Lige prvaka.

Minhenski tim, lider Bundeslige, 20. januara gostuje Leipzigu u okviru 16. kola, a onda dočekuje Koeln 24. januara. Ovaj tim je vodeći u njemačkom šampionatu sa 34 boda nakon 15 utakmica. Drugoplasirani Freiburg ima 30, a Leipzig na trećem mjestu 28 bodova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi